Николай Радев: Можем и ще успеем да наложим лявата политика в Пловдив

OFFNews
12 октомври 2019 в 12:59 | 794 |0

Можем и ще успеем да наложим лявата политика в Пловдив, но трябва да стигнем до хората".

Това заяви кандидатът на БСП за кмет на Пловдив Николай Радев по време на среща на темата „За властта и хората“. По думите му кметът, с действията си, може да определи перспективите за един град. Той гарантира, че ще бъде медиаторът в отношенията на средното и висшето образование с бизнеса. По думите му задачата му е Пловдив да си върне славата на град с високотехнологична индустрия, която осигурява високи заплати на подготвени кадри. „В средата на кампанията мога да кажа, че хората чуват и одобряват позициите на левицата”, изтъкна Николай Радев.
Кандидатът за районен кмет на р. Северен д-р Атанас Баташки сподели, че пловдивчани искат да участват в решаването на проблемите. „В ежедневните ни срещи хората заявяват, че са готови да се включат, защото нашите идеи им допадат”, отбеляза младият хирург и главен асистент в МУ – Пловдив.

„Нашите съграждани искат да видят отпред достойни личности, защото дефицитът на морал ги дразни най-много”, допълни кандидатът за общински съветник и председател на РС на БСП – Северен Илия Гатев.

„Има смисъл да се гласува за компетентни и знаещи кандидати, за да бъдат решенията, наредбите и нормативните актове според закона и в интерес на пловдивчани”, изтъкна юристката от челната десетка в листата на пловдивската левица Недялка Петрова.

Проф. Иво Христов: От нас зависи да изберем компетентните и можещите. Николай Радев е такъв!

„Пловдив заслужава съвършено друго управление“, изтъкна проф. Иво Христов. „Тук има двама души, които са се нагърбили с тази тежка и отговорна задача – Николай Радев и д-р Атанас Баташки“, посочи проф. Христов седящите до него кандидати за кмет за Пловдив и районен кмет за р. Северен от листата с № 56. Той подчерта, че и двамата са благородни, с хуманни и отговорни професии; първият работи с най-специфичната част на живота – децата, а другият лекува и спасява хора.

„Ние се намираме в политическа ситуация, изборите са политически акт и избираме лица, които да решават политически задачи. Политиката не е тротоари, градинки, кучета и канализации – това са задължения. Политиката е разговор за това- какъв град искаме да видим. Пловдив ще се развива ли с икономика, достойна за него, или ще вегетира на ишлеме? Какво ще се случи с потенциала на Пловдив – какъв тип ученици ще излизат от професионалните гимназии и студенти от пловдивските университети? Какъв вид индустрия ще има Пловдив? Дали Пловдив ще се мотае на опашката на общественото развитие или ще заеме мястото, където винаги е бил – начело на това развитие?", коментира проф. Христов. Той подчерта, че заради липсата на политическо визионерство най-старият обживян град в Европа може да стане артефакт. „Затова Пловдив, както и самата ни държава, има нужда от тотална промяна. Такава предлага „БСП за България”, защото има гръбнак, защото притежава комптентност и визионерство в лицето на директора на Английската гимназия Николай Радев и доктора хирург Атанас Баташки“, посочи професорът по социология на правото. 

„От нас зависи на 27 октомври да изберем можещите”, завърши той, посочвайки кандидата за кмет на Пловдив Николай Радев.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !