Николай Радев: Ще върна Пловдив на хората

OFFNews
25 октомври 2019 в 12:59 | 899 |0

Благодаря на гражданите на Пловдив за протегнатата ръка и добрите предложения- как да се развива Пловдив в следващите четири години, как администрацията да бъде наистина в полза на хората. И именно това ще направим. Нашето мото през това време беше „Пловдив на хората". 

Това заяви в сутрешния блок на БНТ Николай Радев, кандидат за кмет на Пловдив от БСП. По думите му, по време на кампанията, той и кандидат-общинските съветници от листата на левицата са откроили своите приоритети и са разяснили с какво се различават от десните. Радев изтъкна, че десните насочват политиката предимно към улиците, тротоарите, лампите, а не към хората и техните проблеми- към здравето им, към образованието им, ниските доходи, които получават. Според Николай Радев в Пловдив не трябва да се говори толкова за битка между кандидатите, в Пловдив трябва да се говори за състезание на идеите. „Това, за съжаление, мисля, че не се състоя. Лявата и дясната политика се различават именно по това – към кое се насочваш, как се отнасяш към хората, към собствеността и кои са твоите приоритети", коментира той и подчерта, че приоритетите на левицата са образование, здравеопазване, доходи, високотехнологична икономика.

Според Николай Радев общинското здравеопазване в Пловдив е поставено пред фактически фалит, така че неговата първа цел би била спасяването на общинското здравеопазване в града, защото то предоставя възможността за лечение на една голяма група от пловдивчани, които нямат достъпа до частните, а дори и до държавните болници в Пловдив. 

Другото, което Николай Радев открои като най-важно, е образованието. По думите му, то е основата на възможността да се подготвят висококвалифицирани специалисти, които могат после да развиват собствен, български бизнес или ще намерят работата си във високотехнологични производства. „За съжаление, в последните години Пловдив излезе изцяло от пътя, по който се е развивал в индустриално отношение. Сега е град, в който фирмите идват да търсят евтина работна ръка", подчерта той. Според него това се дължи на факта, че е спряла подготовката на висококвалифицирани кадри. Радев подчерта, че Пловдив има традиции, професионални гимназии, едни от първите профилирани гимназии в страната. „Имаме и висши учебни заведения, които също са подготвени да създават високотехнологични кадри. Трябва да обвържем Пловдив с високото образование, което ще привлече фирми, които да дават високи заплати", категоричен бе той. По думите му, фирмите, които идват в момента, са като завода, открит от премиера преди няколко дни край Пловдив – няма да произвежда Мерцедес, а стопове за Мерцедес. „За привличането на високотехнологични компании трябва образованието да създава подготвени кадри, да се промени администрацията, така че да не отблъсква бизнеса, както до момента, и да се провеждат чисто и прозрачно обществените поръчки“, обобщи кандидатът за кмет на Пловдив с №56.

В заключение Николай Радев се обърна към пловдивчани да направят мъдър избор. За да бъде Пловдив град на здравите и образованите хора, град с високотехнологична икономика и запазена културна идентичност.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !