Николина Чакърдъкова ще пее на социалистите на Бузлуджа

OFFNews 27 юли 2019 в 08:59 2488 0

Социалисти от цялата страна се събират в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа, за да присъстват на традиционния събор на левицата. С него се отбелязват 128 години организирано социалистическо движение в България.

Съборът е под мотото „Бузлуджа 2019 - Единни за България“. На историческия връх ще бъде обявен носителят за тази година на Националната награда за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора“.

От 10,30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от габровско-севлиевския отряд. В 11,30 часа на сцената на Историческа поляна лидерът на БСП Корнелия Нинова ще произнесе слово.

Художествената част ще продължи в 12-30 часа с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопският танцов ансамбъл. В 13,30 часа на поляната над хижа „Малка буза“ ще се проведе младежката дискусия „Оставам в България, променям своята община“, в която ще участва и председателят на левицата Корнелия Нинова.

От 14 часа на историческата поляна ще се проведат и срещи на членовете на изпълнителното бюро на НС на БСП и народни представители, участници в националния събор от общините и областите.

Честванията бяха предшествани от заседание на Националния съвет на партията, на което беше одобрена платформата за участие в местните избори наесен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови