Нинова: БСП има проблеми във Варна, но ще ги решим

OFFNews 20 септември 2019 в 08:48 1734 0

Във Варна има напрежение. Свалихме политическото си доверие от Борислав Гуцанов, а действията му след това доказаха, че сме били прави. Няма как председател на друга партия, при това на „Възраждане”, да бъде кандидат за кмет на БСП. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя припомни, че предложението е било отхвърлено от Националния съвет на партията. Лидерът на левицата коментира още, че случилото се е било груба провокация.

„Жалбата от Варна дойде в деня, в който имахме среща с родителите на децата – изнасилени и убити, за които се борим да има отмяна на съкратеното производство. Същият ден имахме среща с медицинските сестри, които ни донесоха фиш от заплата - 484 лева - казаха, че обещанието на управляващите да им увеличат заплатите не се е случило и че няма сестри. Цял ден бяхме в тези проблеми – и в този момент дойде жалба от 10 човека, които се борят кой да бъде по-напред в листата във Варна. От земята до небето разлика. Ще решим и този въпрос, разбира се. Обръщам се към тях – имаме големи неща да вършим, успокойте страстите си”, призова Нинова.

Не сме обсъждали партийно кандидатурата на Гешев за прокурор и не е наша работа, но в контекста на съдебната система и справедливостта, настояваме много бързо да приемем отмяна на съкратеното съдебно производство във връзка със случая „Сотиря” и много други. ГЕРБ ще видят тежък отпор, защото те предлагат да има съкратено производсво, но вместо с 1/3, да се намалява с 1/5 и по решение на съда. Това не е никаква промяна, ще водим битка по този въпрос”, заключи Нинова.

Тя поздрави Лаура Кьовеши за одобрението й за главен прокурор на Ес. "Винаги съм я харесвала и подкрепяла. Но обръщам внимание,че предстои избор на двама европейски прокурори, делегирани за България. Да не допускаме да изпратят послушковци. Внасяме предложение в парламента за критерии и правила за избора им", заключи Корнелия Нинова.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови