Нинова: Борисов предаде доброволно управлението на страната на задкулисието

Да не си губим времето с вица, че президентът следи с дрон премиера, заяви лидерът на БСП

OFFNews 18 юни 2020 в 08:51 6580 6

БСП не се припознава в думите на премиера Бойко Борисов от вчера, че опозицията е ударила дъното в компроматната си война срещу ГЕРБ. 

Видя се каква е ролята на задкулисието, за която отдавна говорим. България има нужда от промяна и тя е възможна. В България може да има ред, може да има правила, може да има социална политика и развита икономика. Работим за това", заяви тя по БНТ. 

Вицове не бих искала да коментирам. Нека не си губим времето взаимно в коментар на това, отговори Нинова на въпрос за твърдението на Борисов, че президентът Румен Радев го следи с дрон.

"Този казус не ни занимава, нито пък имаме интерес от това. Първата ми реакция, когато чух аудиозаписа, такава импулсивна, беше като жена, не като политик, затова искам да кажа нещо на българските жени: Имаме достойнство и трябва да си го пазим. Нито сме мисирки, нито такива, каквито ни нарича премиера. Гледаме деца, имаме семейства, работим, имаме чест и достойнство, искам да защитя българските жени", коментира лидерът на червените за разпространения аудиозапис с глас, който прилича на Борисов. 

Не вярвам на всичко, което твърди обвиняемият Васил Божков, искаме анкетна комисия в парламента, да се изслушат замесените лица, да има разследване. Това очакваме, но засега не се случва", каза още Нинова.

Според нея тесните връзки между политици и бизнес са опасни за страната ни. 

Нашето обвинение към г-н Борисов е, че предаде управлението на България на задкулисието. Той го предаде доброволно. Следователно е част от всичко това, категорична бе Нинова. 

Опозицията не може да направи паралелна държава, това се прави от властта, защото там се разпределят ресурсите. Така, че обвинение, че ние сме паралелна държава е най-малкото несъстоятелно. Опитвам се, чрез политиката, която предлагаме, да има доверие в БСП, включително и в мен разбира се, като председател. Не се защитавам от някакви нападки, защото фактите са си факти за последните 4 години и оценката ще я даде партията на 12 септември", коментира лидерът на Столетницата.

Корнелия Нинова припомни, че има решение на колективния орган на БСП за оставката на това правителство.

"Смисълът не е те да станат, ние да седнем във властта и да се продължава по старому. Смисълът е да се промени моделът на управление, да се направят много дълбоки промени в системите, секторните политики, в здравеопазването, в образованието, в икономиката. Търсим съюзници за тази промяна, защото знаем, че сами не можем. Последната седмица имахме срещи с над 30 леви партии, ще продължим тези срещи с нови организации, но последните събития показват, че промяната е наложителна и неизбежна, а и страшно необходима за България", обясни Нинова. 

"Новината от вчера е съвсем друга, не са снимките от спалнята на Борисов. Това, че общественото внимание отива нататък, само показва изкривяването на истинския разговор за политика в България. Тя засяга според мен всеки българин, не е преувеличено това. Вчера имаше един тристранен съвет и тристранно споразумение между работодатели, синдикати и правителство, което беше наречено от някои от участниците - историческо. Би трябвало днес обществото, а и ние политиците, да се съсредоточим върху разговора какво е подписано в това споразумение... Не виждам грижа за хората, защото кризата в момента засяга десетки хиляди българи и те в момента имат нужда от помощ", категорична бе лидерът на БСП. 

За процесите в партията Нинова коментира: Както се пошегува един колега, отношението към мен е "защо си с шапка, защо си без шапка". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5784

5

Бабатунде

18.06 2020 в 10:29

Оооо минусии, тролчетата на тулуп войвода са на линия. Недялко газ пикае, че вече и тук е пратил тролчетата на ПИК.

706

4

order

18.06 2020 в 10:03

ТУЛУПА като възпитаник на КГБ изпълнява точно наученото.....малко истина и много злоба и л@йна!!!!
Вероятно Президента има подарен дрон от китайците и......И останалото е злоба и л@йна от БАРБА ГАНЬОС!!!!

4821

3

Марто

18.06 2020 в 09:39

“ Да не си губим времето с вица, че президентът следи с дрон премиера, заяви лидерът на БНТ “

Първи абзац и.. последен.

Само Ви моля, не давайте трибуна на този политически труп.
И тази формация ще бъде разследвана, обвинена и осъдена за злоупотреби и национално предтелство.

5784

2

Бабатунде

18.06 2020 в 09:24

Лошо няма в цялата ситуация, тулупа даже му е малко и заслужава публично унижение, но най-тъжно ми е от факта, че това горе, дето се изказва е алтернативата му ...

Иначе Коменданте, заради рейтинга ми не мога да давам оценки, но имаш един палец от мен :) !

77927

1

El Commandante

18.06 2020 в 09:21

Еми не знам.
Радев е летец.
Дрона лети.

Като събереш две и две, нали...има логика...