Нинова: Борисов сменя гумите на кола, чийто двигател не работи

OFFNews 14 януари 2020 в 09:19 1808 0

Борисов прибягва до смяна на резервните гуми на автомобил, чийто двигател вече не работи. Много пъти сме били свидетели на смяна на министри, но нищо не се променя в стила на управление. Затова и нашата амбиция е да се смени цялото правителство. 

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по бТВ,  като коментира ареста и оставката на Нено Димо като министър на екологията. Според Нинова и тримата - според неофициалната информация  Искрен Веселинов, зам.-екоминистърът Николай Кънчев и депутатът Емил Димитров – Ревизоро, са "политически назначения, за да се запази коалиционният мир. По думите й те не са професионалисти и не разбират от материята.

"Въпросът за отговорността стои отворен и според нас тя е преди всичко на премиера, защото той сменя  министрите, но не и начина на управление. Системата на управление е сбъркана, а не хората. Нено Димов е изкупителна жертва на целия този модел, защото има доста институции, които отговорят за управлението на ВиК сектора", смята лидерът на БСП. 

Нинова е убедена, че проблемът с водата е национален, а не само на Перник, защото скоро "ще изгърмят" и други градове. "Вината за това е генерална. Този начин на управление обезличава кръвоносната система на държавността, а именно институциите. Борисов направи така, че за 10 г. всички проблеми в държавата се решават от един човек", каза още Корнелия Нинова. 

Тя подчерта, че от БСП не са се отказали от вота не недоверие към правителството, който не е само заради водната криза в Перник. Той е комплексен по темата с екологията и засяга и националния проблем с водата, както и безконтролния внос и горене на отпадъци у нас.  

За вота Нинова разчита да бъдат подкрепени от ДПС, „Воля” и независимите. Консултациите започват в четвъртък.

Нинова коментира и отказа на Иван Гешев преди седмица да я приеме за среща, като заяви, че го разбира, тъй като няколко дни по-късно е последвал и арестът на Нено Димов.

Във връзка с намалената партийна субсидия, Нинова заяви, че партията изпитва финансови затруднения, но не са във финансова криза. „Направихме от 1 януари доста промени, намалихме журналистите в телевизията, такива промени направихме и в централата, за да се справим”, каза още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови