Нинова: Детска градина за всяко дете в София

OFFNews 28 юни 2020 в 15:03 2235 0

На проведената отчетно-изборна конференция в район Оборище София, лидерът на БСП Корнелия Нинова призова общинските съветници от БСП да направят всичко възможно да осигурят на всяко дете място в детска градина.

"Осигурете на всяко дете място в детска градина. Според доклад на ООН България е заплашена от драстичен спад на населението. До 2050 г. ще загубим една четвърт от населението си", каза тя и подчерта, че само се говори по този въпрос, но не се предприемат конкретни стъпки от управляващите.

"Една от най-лесните стъпки за подпомагане на младите семейства е осигуряване на детски градини. Недопустимо е всяка година в София хиляди деца да нямат достъп до тях. Семейното подоходно облагане, жилищна политика с грижа за младите семейства и редица други конкретни мерки могат да помогнат", каза Нинова.

"Разбира се, демографската политика е хоризонтална политика. Тя обхваща мерки в областта на образованието, здравеопазването, работни места, сигурност и др. Въпросът изисква комплексен подход и последователно изпълнение, която и партия да управлява, ако милее за България", заключи Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови