Нинова: Думите на Борисов са по-цинични от тези на Симеонов

OFFNews 22 октомври 2018 в 19:58 3194 3

"Думите на Борисов са по-цинични и от тези на Симеонов", написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук.

Поводът са думите на премиера, че ако поиска "силово" оставката на вицепрмиера заради изказването му за "кресливите жени с уж болни деца", ще се "счупи цялата конструкция" и правителството ще падне. 

"Между състраданието към болни деца и съпричастието към мъката на майките, от една страна, и властта и парите - от друга, той избра властта и парите. По този начин той подкрепя казаното от вицепремиера", каза Нинова по адрес на Борисов. 

Според нея думите на Симеонов са изкарали на показ "истинското лице на Борисов". "За тези хора няма нищо свято - нито майчинството, нито болката на дете. За тях е важно само да са на власт и да си разпределят постове и поръчки", добави тя. 

Нинова е на мнение, че няма как да има по-голям хаос от това, което прави Бойко Борисов сега. 

"Премиерът отново погазва всякакви етични и конституционни правила, твърдейки, че ако не управлява той, ако президентът Радев направи служебен кабинет, ще последва хаос. Това е ред, установен от Конституцията и законите на страната, това е част от правовата държава", каза още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

22.10 2018 в 22:57

???

23293

1

Стефан

22.10 2018 в 20:57

Ти па къде се буташ? Това което се случва, е една великанска глупост, хем на празно място. А заемането на страна, между две НЕправи страни, е вече исполинска глупост. Или сама си отглеждаш идиотични методики за случай Нинова? По подобие на случаят Орешарски?
И ти май си минала покрай политиката:)