Нинова: ГЕРБ и мнозинството се самоубиха ритуално от страх (галерия)

Георги А. Ангелов 13 август 2020 в 10:11 14560 0

ГЕРБ и управляващото мнозинството се самоубиха ритуално от страх, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента, след като свиканото от левицата извънредно заседание не се състоя поради липса на кворум. Депутатите от ГЕРБ и “Обединени патриоти” не дойдоха на работа и не се регистрираха.

На заседанието трябваше да бъде възложено на премиера Бойко Борисов да направи актуализация на бюджет.

Раздаването на пари може да се случи само с актуализация на бюджета и ние, и протестиращите искаме прозрачност, каза Нинова. Според нея никой в държавата не, който знае каква е ситуацията с бюджета, колко заеми са поети, кога трябва да се плащат и т.н. За месец Борисов раздаде или обеща 2 млрд, лв., сметна Нинова.

Българи, с вашите пари Борисов печели време и пълни онова чекмедже с пистолета, заяви Нинова. Според нея ако управляващите държаха на истината Борисов е щял да дойде в парламента.

"И ние, и протестиращите от години искаме разделение на властите и парламентарен контрол, както е по институция. Вместо това имаме диктатура, един човек, който унищожава парламентарна и еднолично унищожава съдби"

Борисов твърдеше, че парламентът трябва да работи и да приема мерки за хората заради коронавируса, припомни Нинова и заключи, че след като управляващите депутати не са прекъснали отпуската си следователно Борисов не иска парламента да работи.

“Мнозинството бламира парламента. Те сами предизвикват институционална криза. Държавата е парализирана. Единственият изход е оставка и разпускане на парламента”, каза още Нинова.

“Да. Парламентарната група ще се съберем и ще обсъдим поведението си”, каза Нинова на въпрос дали БСП ще поискат ново извънредно заседание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови