Нинова: Не Русия и Китай, а изказванията на Цветанов са заплаха за националната ни сигурност

OFFNews 06 юли 2018 в 13:02 2309 2

Снимка Мартин Георгиев / OFFNews

Не Русия и Китай, а изказванията на Цветан Цветанов са заплаха за националната ни сигурност.

Това заяви председателят БСП Корнелия Нинова от трибуната в Народното събрание.

Тя посочи, че всички си спомняме драмата с отровения бивш руски шпионин Скрипал и поведението на Цветанов в кабинета на председателя на НС Цвета Караянчева.

„В един и същи момент, премиерът зае позиция и каза: „Няма да изгоним дипломати”, докато вие тук, от трибуната, призовавахте парламентa да реши да ги изгони”, каза тя.

Лидерът на левицата подчерта, че не за първи път Цветанов има сериозни разминавания с премиeра Бойко Борисов.

Нинова заяви още, когато премиерът е домакин на срещата 16+1, когато това диктува националния интерес на България и е възможност за цяла Европа, ГЕРБ, които са „проевропейци” минират този процес с абсолютно безотговорното си изказване, че Китай и Русия са заплаха за сигурността.

"Такива изказвания са заплаха за националната сигурност на България и на Европа, а не събитието днес”, категорична бе Нинова.

Тя призова всички да направят така, че събитието да даде перспектива и за България, и за Европа и да бъде връзка между Изтока и Запада.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отвърна на обвиненията, като заяви, че винаги има диалог с министър-председтеля и подобни внушения за противоречия между двамата са несъстоятелни.

"Това не е БСП, там вие си имате вашия проблем. Недейте да се грижите за микроклимата в ГЕРБ, той е на изключително добро ниво и висота", каза той.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков отговори на Нинова, че "нито сме на конгрес на БСП, нито се намираме на Бузлуджа, за да се изясняват въжделенията на БСП по отношение на коалиционната политика". 

"Дали БСП искат да управляват с ГЕРБ е техен проблем. На конгрес на ГЕРБ беше взето решение, че ГЕРБ не иска да управлява с БСП по обективни причини", заяви още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

2

Новак

07.07 2018 в 06:42

А пък Тока Биков както сега говори срещу БСП утре може и червен депутат да стане ако те са на власт. Той, Антон Тодоров , агента -съдия Марков са лицето на управляващата пасмина - гадни, продажни, безскрупулни.