Нинова: Не може заради председателството да мълчим за корупцията

Следващата седмица започват разговорите за вот на недоверие

OFFNews 02 ноември 2017 в 13:20 4188 0

Снимка Архив

Парламентарната група на БСП за България е излъчила екип, който да проведе официални разговори с представители на ВОЛЯ и ДПС през следващата седмица по вота на недоверие. 

Това обяви в парламента председателят на левицата Корнелия Нинова. „Нашето предложение ще бъде по тема корупция. Това не ни ограничава в кои сфери да говорим за корупция – може да е в здравеопазване, регионално развитие, навсякъде имаме повод за това“, обясни тя. По думите й вотът не е само математика, а политика, разговор за проблемите и решенията, които ще се вземат.

„Темата е изключително болезнена с тези 10 млрд. лева, които вече сме обявявали, че се крадат в държавата. Между другото на консултативния съвет при президента председателят на една от службите ни запозна със статистика за 15 млрд. лв.“, каза още председателят на БСП. Според нея заради тази корупция не могат да се развиват нито образованието, нито здравеопазването, нито пенсионната система. Тя продължи, че това е огромната тема и то на фона на антикорупционното законодателство, така наречено от управляващите.

На въпрос за наближаващото председателство на Съвета на ЕС, Нинова отговори, че председателството не може да бъде оправдание да не се повдига темата за корупцията, която се вихри в страната. „Председателството ще мине и замине, по него имаме своите предложения, но не може 6 месеца да мълчим за корупцията. Ще бъде успех, ако тази тема не остане само в пленарна зала, но се предизвика и обществен разговор извън парламента. Искаме веднъж завинаги да започне реалната борба с корупция“, заяви Корнелия Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови