Нинова: Отмяната на машинното гласуване е крачка към подмяна на вота

OFFNews
10 юли 2019 в 11:51 | 1135 |0

Отмяната на машинното гласуване е крачка към подмяна на вота. Готвят се за кражба и на местните избори. Който не може да спечели по честен начин, се готви да спечели чрез "технология" на изборния процес. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента.

Предложението машинният вот да отпадне от парламентарните и местните избори влиза днес в правната комисия. Това става само ден след като ГЕРБ и депутати от Обединените патриоти и Воля внесоха предлежението за промени в Изборния кодекс. Според него машинно гласуване ще има само на европейски и президентски избори.

"Само преди шест месеца водихме дебат в парламента и приехме машинното гласуване. Сега отново, само три месеца преди местните избори, управляващите, подкрепени от ДПС, внасят промени. Защо? Какво се случи за този период? Имаше Европейски избори. На тях всички партии, освен БСП, отбелязаха спад в подкрепата спрямо предишните европейски избори. Въпреки целия натиск,само БСП увеличи броя на депутатите и гласовете си. Няма начин това да не е стреснало управляващите и сателитите им. Затова решиха да убият финансово единствената опозиция и да премахнат гаранцията за честен избор- машинното гласуване", каза още Нинова.

Според нея това се прави "защото машината не подправя протоколи, не дописва мъртви души и не носи чували с бюлетини в зала"Армеец".

"ГЕРБ отново са съсредоточени само в това - да запазят властта на всяка цена. Нека всички, които искаме промяна, заедно се съсредоточим в оздравяването на общинските болници, инвестиции в общините, нови работни места, подпомагане на младите семейства и децата. Да не позволяваме да подменят тревогите на хората със собствените си тревоги за оцеляване във властта", добави лидерът на Столетницата.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !