Нинова: Пазете резултата в нощта на изборите – пак ще се опитат да подменят волята на народа

OFFNews
19 октомври 2019 в 12:44 | 3777 |2

"Хората са държани в подчинение години наред. Защото ако си кажат мнението, ще ги изгонят от работа. Голямата наша цел е освободим хората от потисничеството и бедността и те да имат по-добър живот. Пазете резултата в нощта на изборите – пак ще се опитат да подменят волята на народа. Нека народът реши и да избере свободно своите водачи"

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с гражданите на Видин. В града тя подкрепи кандидата за кмет на Видин Любомир Георгиев и кандидатите за общински съветници и кметове на населени места.

"Представям пред вас една инициатива за Северозапада, в която ви моля да се включите. Събират се подписи от Видин, Монтана и Враца за „Фонд Северозапад”. Средства от бюджета да бъдат отделени в специален фонд за развитие на Северозапада. Те са за вас, вашите деца и родители. Регионалните различия се увеличават. Обезлюдяват български градове и села. Северозападът тъне в бедност и безпътица" - заяви лидерът на БСП.

Един учител винаги работи за бъдещето, защото работи с деца. Такъв кмет ще бъде Любомир Георгиев - управник, който гарантира доброто бъдеще на Видин, каза Нинова.

„Тук сме най-вече, за да подредим това, което ще направим за Видин. Нашият най-важен приоритет е социалната община. Това за нас означава безплатни детски градини, даване на общински жилища на млади семейства, помощ на млади хора да учат, но с уговорката след това да се върнат тук. А за възрастните хора ще продължим да настояваме за преизчисляване на всички пенсии на пенсионерите и за Закон за възрастните хора", обясни лидерът на БСП.

По темата за здравеопазването Корнелия Нинова беше категорична, че е наложително да отпадне търговският статут на болниците:

„Нашите кметове ще работят за това общинските и държавните болници да се запазят и да работят"

Тя подчерта, че страната има най-много нужда от икономика и производство:

"Грижа на нашите кметове ще е да се привличат инвестиции. За тази цел ще намалят местните данъци на тези, които инвестират в региона, за да стартират и да осигурят работни места”.

Лидерът на социалистите е категорична, че кметовете на левицата няма да разпродават общински имоти:

„Ние сме за това общинските терени и земи да се вкарат в съвместни производства. Ние сме за създаване на общински дружества. Не концесионери да вземат сметопочистването, отоплението и други поръчки, а общинското дружество да извършва тези дейности. Така тези услуги ще бъдат по-евтини за вас”

Препоръчани материали
svetliosdg

Рейтинг : 1015

19.10 2019 в 14:18 2
+ 1
- 11
Г-жа ЛЪЖА отново в атака!
stob

Рейтинг : 1015

19.10 2019 в 13:37 1
+ 1
- 11
Тьотя Корни,волята на народа ще се види на изборите! Коя си ти,че да определяш "волята на народа"? Я се скрий някъде и си яхай метлата по-тихичко!