Нинова: Само БСП се спаси от смъртоносната прегръдка на ГЕРБ

OFFNews 02 ноември 2018 в 09:27 3105 2

Която партия се е докоснала до ГЕРБ, е приключила със своето политическо бъдеще. Припомням ви РЗС, БДЦ, АБВ, „Реформаторите“ и сега „Патриотите“. Гордея се с вас, че само БСП отказа тази смъртоносна прегръдка. Благодаря ви,че останахме верни на идеите си и на онзи един милион българи, които ни избраха като алтернатива на ГЕРБ.

Това заяви на среща с партийния актив и граждани от район „Оборище“ лидерът на БСП Корнелия Нинова. С нея бяха и народните представители от ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски, Иван Ченчев и Таско Ерменков.

„Срещаме се в изключително напрегнат момент за България- на правителствена криза и политическа нестабилност. Сигурно сме единствената държава, в която двама вицепремиери са заплашили, че ще се самоубият. Валери Симеонов, че ще се хвърли от моста на Бургас с релса на врата, а Красимир Каракачанов, като по-воевода, че ще се застреля на площада. Уви, патриотите са готови да си дадат живота, но не в борбата за свобода, а в борбата за корупция“, каза пред събралите се Нинова.

„Днес въпросът вече не е какво ще правят ГЕРБ, а какво ще правим след режима „Борисов“.Той безспорно си отива. Голямото предизвикателство пред нас и българите е какво ще се случва оттук нататък“, каза още лидерът на левицата. Тя добави, че БСП си е поставила амбициозна цел с проекта „Визия за България“. По думите й той не е съвършен, но е отворен към всеки българин, който иска да помогне за пробуждането на националната енергия. Според нея основните задачи в момента са предотвратяването на демографската катастрофа и изчезването ни като народ, нация- с добро здравеопазване и добро образование. Тя добави, че това може да стане със силна икономика и производство. Корнелия Нинова обясни, че народните представители на ПГ на „БСП за България“ са се срещнали с хората дори от най-малките населени места. „Ако в началото идваха основно хора от партийните структури, сега са изключително много, включително и активни членове на нашият опонент ГЕРБ", каза Нинова. Председателят на левицата информира, че проектът е представен пред европейските посланици, посланика на САЩ, на Русия, а днес и пред посланика на Китай, както и пред президента Румен Радев и неговия екип.

„Много честно си казваме в този документ, че всички партии, управлявали през годините на прехода, сме допуснали грешки. Имаме конгресно решение, в което се казват и грешките на БСП. Желанието ни с „Визия за България“ е, признавайки това, да сложим край на прехода и да се опитаме да съберем национална енергия за друг модел на развитие. Да обединим колкото може повече българи за няколко национални приоритета. И който и да управлява, да ги следва. На първо място, ще трябва да възстановим основополагащите принципи на правовата държава и социалната държава – гарантирани в Конституцията, да възстановим истинското действие на държавните институции. ГЕРБ ги разгради. Неолибералният модел извади държавата от всички сектори на обществения живот, като делегира правата й на частни структури, олигарси и корпорации"-категорична беше Корнелия Нинова. Ще възстановим ролята на държавата,така както вече направиха редица европейски държави.

Лидерът на БСП представи съдържанието на „Визия за България“ пред събралите се, като обърна внимание на заложените политики в здравеопазването, образованието и националната сигурност. Депутатите представиха новия модел на данъчна политика с прогресивен данък, диференцирана ставка на ДДС за лекарства и хляб,семейно подоходно облагане и данък дивидент.

По време на срещата Корнелия Нинова връчи членски карти на млади хора, които са решили да влязат в БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови