Нинова: Ще обжалвам решението на съда, което оневини Борисов за 'госпожа лъжа'

OFFNews 06 ноември 2018 в 15:54 2561 1

Председателят на БСП Корнелия Нинова ще обжалва решението, с което Софийският градски съд отхвърлени исковете между нея и премиера Бойко Борисов за обида и клевета.

Нинова коментира темата пред журналисти в парламента. Тя подчерта, че по делото са проведени експертизи, изслушани са свидетели и изводът на съда е, че "липсват данни ищцата Корнелия Нинова действително някога да е била член на СДС".

Тя припомни, че е завела делото срещу Борисов и за определението „госпожа лъжа“, което "след това се повтаряше многократно от много активисти на ГЕРБ".

Заключението за това дали е била наклеветена от Борисов с думите "госпожа лъжа" е, че това обвинение е "безлично, абстрактно, безадресно", "касае се за жена политик, но не и конкретно Корнелия Нинова". "Излиза, че всяка жена политик в България може да се чувства "госпожа лъжа", но аз да не се чувствам така, това е изводът на съда", каза тя. 

Лидерът на БСП подчерта, че съдът е присъдил Борисов да поеме разноските ѝ по делото в размер на 1680 лв., но тя поискала ще бъде преведена на семейство с дете с увреждане.

Съдът е отхвърлил и иска от страна на Борисов към Нинова за думите "Крадецът вика: "Дръжте крадеца". Мотивът бил, че това е цитиране на българска поговорка. "И не е моя обида към него", добави Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови