Нинова: Време е Сметната палата да провери Министерския съвет

OFFNews 12 януари 2018 в 22:05 8369 2

Снимка Сергей Антонов

Другата седмица внасяме искане в парламента Сметната палата да влезе в Министерския съвет и да се произнесе законосъобразно и целесъобразно ли е един човек в държавата, извън бюджета, да харчи парите на обществото така, както намери за добре. Това заяви пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По отношение на множеството протести Нинова коментира, че на народа му е омръзнало и е преодолял страха си: "излезе на улицата, за да си каже мнението - това е доброто".

И оттук нататък започват лошите неща. Който излиза на протест, получава пари, за да си купи г-н Борисов спокойствие, посочи лидерът на БСП.

Г-н Борисов, утре ще излязат други съсловия, които искат пари, знаейки, че ще ги получат. Вдругиден - други. Но тези пари ще свършат. Те не са разпределени в парламента. Вие не можете да ги раздавате до безкрай. Това е опасен прецедент и не се прави така, обърна се Нинова към премиера.

Тя посочи, че внасянето на вота на недоверие по време на европредседателството не е антиевропейско поведение.

То е проевропейско. Корупцията е проблем на цяла Европа. Ако за 6 месеца я скрием някъде, решаваме ли този проблем? Какво казваме на нашите европейски партньори: и вие, и ние, и нашият народ знаете, че това е проблем номер едно, но ще отложим малко да го решим, за да бъде лъскаво председателството? Това би ли се харесало на европейските демократични държави, които също се борят с корупцията? Аз мисля, че не, заяви Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

13.01 2018 в 18:39

Колкото и да не мога да дишам тая буля, в случая е права.
Не че тя би постъпила другояче ако не в беше смела опозиция.

Айде, не остана, протестирайте докато има аванта.

12038

1

косата

12.01 2018 в 23:20

Не е лошо - и министерски съвет и централата на БСП плачат за проверка ... ама няма #КОЙ