Нинова: За мен е чест да подкрепям инструктора на Румен Радев - летец изтребител Славей Тоширов

OFFNews 22 октомври 2019 в 17:16 1687 0

В Кнежа съм, за да подкрепя Славей Тоширов като наш кандидат за кмет, да му пожелая успех и да постигне поне същия резултат, какъвто направи президентът. Тоширов е достоен българин, отдал живота си в служба на Отечеството. Винаги съм се възхищавала на такива хора. Подкрепям и листата, която е съчетание от хора с опит, но и младост и енергия, и най-вече от хора, които обичат общината и са готови да работят за вашето добруване".

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Кнежа.

"По-важно е какво ще свършат те за вас. Тук съм, за да говорим за политика, за вашия живот и ежедневие - да бъда гарант, че това, което днес казваме, ще се сбъдне. Кнежа има огромен потенциал – неразвит, най-вече в областта на земеделието и селското стопанство. В миналото е бил известен земеделски център", подчерта още Нинова. По думите й към момента общината е с неоползотворени възможности, но и с шанс да се развива. "Неслучайно тук е „Институтът по царевица” и предприятието "Сортови семена”, каза още тя.

"Какво може да се направи, за да се помогне на общината? Кметът и общинските съветници не могат да свършат всичко, но ние можем на национално равнище да им помагаме", подчерта председателят на левицата. Нейното мнение е, че за да има модерно земеделие в България, трябва да се възстановят „Напоителни системи"; трябва да изградим преработвателни предприятия за селскостопанска продукция – да има краен продукт с добавена стойност и работни места.

"Ще ви дам пример – в Румъния преди 1 месец държавата създаде държавно предприятие за изкупуване на селскостопанска продукция на собствените си производители. Българската земя е прекрасна – тя може да ни храни всички като народ, а не да внасяме храната си отвън. Има възможност да се отглеждат плодове и зеленчуци. Трябва правилна държавна политика", изтъкна Нинова. Тя обърна внимание, че кметовете на левицата ще предоставят общински земи на местни земеделци, ще откриват общински борси и пазари за земеделска продукция. "Кнежа може отново да стане развит земеделски район", заключи Нинова. 

Местни избори 2019

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови