Нинова обеща всеки месец да дарява по 600 лева от заплатата си

ОFFNews 04 май 2018 в 13:20 4477 1

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че всеки месец ще дарява около 600 лева от депутатската си заплата.

Нинова обяви решението си, след като днес мнозинството в парламента отхвърли предложението на социалистите заплатата на депутатите да стане фиксирана и да се намали с около 600 лева. 

"Макар и отхвърлен, за мен това е закон в сила и ще си го прилагам за себе си. Намалението на депутатските заплати, което предложих – около 600 лева месечно от заплатата си, ще дарявам на болно дете, на възрастен човек, на някой, който е в беда и има нужда", каза лидерът на БСП пред журналисти. 

Тя обясни, че е взела решението си в лично качество и не налага на депутатите от партията й да я последват. "Ние ще продължим да даряваме от групата и от субсидията на партията, но тук става въпрос за личен пример. За някакво осъзнаване, че депутатите и политическата класа трябва да отстъпим от това", обясни тя.

Нинова коментира и решението на мнозинството да отхвърли предложението за намаляване на заплатите в пленарната зала днес. "Статуквото се съпротивлява по всякакъв начин, за да не си намали привилегиите, заплатите и благините. На мен ми беше ясно, че тази система ще се съпротивлява", каза тя и подчерта, че е направила предложението, защото е искала то да стане факт. 

По повод обвиненията на управляващите, че Нинова не гласува в зала и отсъства от заседания, Нинова обяви, че най-обективната картина се вижда в петък на парламентарен контрол, когато няма ляво и дясно. Според нея когато депутат го няма в пленарната зала, той трябва да бъде наказван с глоба. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15256

1

mendi

04.05 2018 в 13:38

Тия не разчитат на едната заплатка! И цялата да я даряват - "бълха ги ухапала"!
Техните доходи са "под масата"!