Нинова поиска изслушване на министъра на екологията за Алепу и Варна

Георги А. Ангелов 17 юни 2020 в 11:10 1385 0

Снимка OFFNews

Корнелия Нинова поиска да бъде извикан на изслушване в парламента министърът на екологията и околната среда Емил Димитров, от името на БСП. “Мотивите ни за това са следните. Задължения на държавата е да гарантира на българския народ чиста вода, чист въздух, храна и земя. Темата за опазване на природата и екологичните стандарти е една от най-важните днес. Последните години станаха известни десетки случаи на нерегламентирани сметища в България“, каза Нинова. Тя даде пример и с водата в Хасково, която беше замърсена с уран.

„В последните дни ярък пример за незаконност и безнаказаност е случилото се във Варна и на строежа в Алепу. Във Варна се изляха 5 млн. евро и тонове фекални води. Време е тези въпроси да срещнат решителни мерки от страна на държавата. Вместо това вчера министърът заяви, че няма да бъде екологична бухалка. Уважаеми, г-н министър, да се спазват законите на страната и да се упражнява контрол върху тяхното изпълнение не е бухалка, а тяхно първо и неотменно задължение“, заяви Корнелия Нинова. Според нея не трябва да се пита този, който го прави, а този, който му е разрешил.

Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че министърът може да бъде извикан да даде информация, иначе БСП трябва да внесе необходимите подписи за изслушване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови