Нинова поиска изслушване на министъра на екологията за Алепу и Варна

Георги А. Ангелов
17 юни 2020 в 11:10 | 655 |0

Корнелия Нинова поиска да бъде извикан на изслушване в парламента министърът на екологията и околната среда Емил Димитров, от името на БСП. “Мотивите ни за това са следните. Задължения на държавата е да гарантира на българския народ чиста вода, чист въздух, храна и земя. Темата за опазване на природата и екологичните стандарти е една от най-важните днес. Последните години станаха известни десетки случаи на нерегламентирани сметища в България“, каза Нинова. Тя даде пример и с водата в Хасково, която беше замърсена с уран.

„В последните дни ярък пример за незаконност и безнаказаност е случилото се във Варна и на строежа в Алепу. Във Варна се изляха 5 млн. евро и тонове фекални води. Време е тези въпроси да срещнат решителни мерки от страна на държавата. Вместо това вчера министърът заяви, че няма да бъде екологична бухалка. Уважаеми, г-н министър, да се спазват законите на страната и да се упражнява контрол върху тяхното изпълнение не е бухалка, а тяхно първо и неотменно задължение“, заяви Корнелия Нинова. Според нея не трябва да се пита този, който го прави, а този, който му е разрешил.

Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че министърът може да бъде извикан да даде информация, иначе БСП трябва да внесе необходимите подписи за изслушване.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !