Нинова в Добрич: Житницата на България има нужда от преработвателна промишленост

OFFNews 06 октомври 2019 в 13:47 1716 0

“Добрич има изключителен потенциал, който не се развива. Тук е най-голямото злато на България - зърното, което се изнася директно. По-полезно за района е развитието на преработвателна промишленост с добавена стойност. Където в възможно обществените дейности да се възлагат на местните фирми, а не да се докарват от други краища на България. Плащате една от най-високите цени за вода в страната. Общинско ВиК дружество би променило това. Общинските предприятия гарантират по-ниски цени на услугите”. Това заяви на среща с граждани в Добрич председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя изрази подкрепата си за кандидатите на левицата в цялата област и се ангажира политиките им на местно ниво да имат подкрепата и на национално ниво от БСП.

“Пожелавам на всички здраве, сили и успех”, каза още Нинова.

Кандидатът за кмет на левицата Георги Петков акцентира и върху решенията за демографската криза.

“Заслужаваме нашите деца да живеят и да се реализират тук”, каза още той и добави, че една от стъпките е обвързването на образованието с нуждите на местния бизнес. Петков обърна внимание и на здравеопазването, като подчерта, че част от решението на проблемите е развитието на двете общински ДКЦ-та.

Друг основен проблем по думите му е този с водата.

Решението Петков вижда чрез това общината да стане съсобственик в иначе държавното ВиК.

“От волята на кмета и неговата решителност зависи много. Никой не може да се справи сам, затова благодаря на екипа, с който изготвихме нашата програма”, каза още Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови