Нинова в Подуяне: Борисов си отива, но остава разрушена държава

OFFNews 18 октомври 2018 в 08:20 1895 2

Над 150 жители на столичния район Подуяне направиха своите предложения по проекта „Визия за България” на среща с председателя на НС на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от партията.

Те бяха свързани с демографската катастрофа, развитието на икономиката, здравеопазването, образованието, социалния пакет, предложен от левицата, транспорта и много други. Младите социалисти от района заявиха, че искат повече контрол на държавата в здравеопазването, образованието и икономиката. Те добавиха, че това са важни сектори, в които пресичането на корупцията и контролът са изключително важни. Жители на Подуяне, работещи в столичния метрополитен, подкрепиха предложенията на левицата, свързани с транспорта. Учителите, присъстващи на срещата, подкрепиха- един учебник по предмет и поискаха повече спорт в учебните програми.

"Борисов си отива, но оставя разрушена държава. Години и много силна подкрепа от хората ще трябват, за да я възстановим", каза Нинова. Тя добави, че в последните месеци той действа на принципа - "след мен и потоп". "Колкото по-бързо свърши тази агония, толкова по-добре за България. С Визията ние предлагаме перспектива и търсим националната енергия за нейната реализация. Всеки, който милее за здрава и образована нация, за българска икономика и добри доходи, е добре дошъл", заяви Нинова.

По повод вота на недоверие, внесен от БСП, лидерът на левицата заяви, че здравеопазването се нуждае от коренно различен модел от досегашния, а не да се кърпят дупки. Ние предлагаме кардинално различен подход - болниците да не са търговски дружества, каза още Нинова. Тя добави, че държавата може да поеме издръжката на студентите по медицина, но след това те да остават 5 години да работят в България.

„Другият огромен проблем е цената на лекарствата, затова предлагаме намаляване на ДДС на лекарствата"- отбеляза лидерът на левицата. Корнелия Нинова каза още, че БСП за пръв път подхожда по различен начин за вот на недоверие. „Преди да го внесем, се срещнахме с пациентски организации, националното сдружение на общинските болници, общопрактикуващи лекари, Български лекарски съюз, застрахователи", изброи Корнелия Нинова. Тя отбеляза, че тяхното мнение е изключително ценно и то е отчетено в позициите на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

2

Севтопол

18.10 2018 в 12:32

"Младите социалисти от района заявиха, че искат повече контрол на държавата в здравеопазването, образованието и икономиката." Абе какво ще си играем, направо пълен контрол. Комунизъм, комунизъм и пак комунизъм.Напред!!!

6000

1

Танзопен

18.10 2018 в 09:20

Неуспорим факт:
Всяко правителство, в което БСП е било участник е завършвало с "потоп" или "огромна инфлация" или "масови протести".

Г-жа Лъжа май си е "повярвала". С какви очи застава и приказва подобни неща! Дори в редиците на собствената и партия има разцепление спрямо начина на управление в БСП.
Щом собствените ѝ съпартийци се "бунтуват" срещу нея - как очаква някой да ѝ "повярва"!
 
X

Подкастът на OFFNews