Нинова в среща с лейбъристи: Само ние имаме приета програма 'Визия за Европа'

OFFNews 30 март 2019 в 11:44 1271 0

„Имаме възможност за победа на предстоящите Европейски избори”, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на работна среща с Иън Макникъл, политик от Лейбъристката партия, бивш неин дългогодишен генерален секретар и член на Камарата на лордовете.

Двамата разговаряха по откритите въпроси за бъдещето на Европа, предстоящите европейски избори и Брекзит. "Знам, че решението за Брекзит е сложно, но бихме искали във вариантите, които обсъждате, да защитите правата на българската общност във Великобритания”, заяви Нинова. Двамата се обединиха около общото твърдение, че бедността нараства както на национално равнище – в България и Великобритания, така и в цял свят, което разтваря широко ножицата между бедни и богати.

Нинова изтъкна проблемите на България, свързани с доходите, неравенствата, здравеопазването, корупционните практики с евросредства. "Нашите евродепутати ще отстояват в бъдещия Европарламент еднакъв стандарт в храните, еднакви права на българите с тези на другите европейци, минимална европейска заплата и пенсия, младежка гаранция за работа на младите хора"- каза тя.

Корнелия Нинова разказа още за множеството обиколките на БСП в страната по повод проекта „Визия за България" и "Визия за Европа". „Ние сме единствената партия с програма за европейските избори. За нас на първо място е какво ще правим там, как ще отстояваме българския интерес. Искаме дебат за Европа, но няма с кого. Другите партии не излизат с програма. А опонентите ни от ГЕРБ са затънали в корупционен скандал с апартаменти”, каза още Нинова.

От своя страна, Макникъл коментира: „Брилянтно! Вие правите това, което и ние правим. Дори отивате по-далеч от повечето европейски социалистически партии с „Визия за България”. „Значи няма нужда да съм тук”, пошегува се британският политик. По мнението на Макникъл, БСП трябва да продължава работата си в същата посока, защото тя е правилната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови