Номерът на Борисов няма да мине. На 12 септември подводниците му в БСП ще акостират на далечни брегове

ДПС управлява държавата. Борисов е в клетка. Те му казват какво да прави, кои да са министри, каза червеният депутат Румен Гечев

OFFNews 15 август 2020 в 11:07 105072 4

“Проблемът е разкъсването на пъпната връв между шайката и парламентът. Не е ли публична тайна, че в една или друга степен във всички парламентарни групи има пробиви, но в едните те са катастрофални, в други са поединично. Ние от БСП се опитваме на 12 септември да решим въпроса си с няколко подводници, които работят с представители на шайката. От това, което виждаме с моите колеги от парламентарната група и партията, обикаляйки по страната, с доста голяма увереност мога да кажа, че след 12 септември почти всички подводници ще акостират на далечни брегове. Прекият избор на председател на БСП ще помогне на партията да реши някои проблеми в Националния съвет, и така ще излезем на права финална линия към изборите.” Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев пред БНТ.

“Изключено е БСП да подкрепи това изключително странно решение на премиера. То е политически несъстоятелно и противоречи на здравия разум. Какъв рестарт на системата, каква власт на младите хора при положение, че Борисов прави всичко това, за да може той и неговата шайка, както го нарича един негов депутат, да останат на власт. Няма как да се съгласим Борисов да разиграва топката между 1 и 5 години, както разказват юристите”, уточни Гечев.

Народният представител обясни, че Борисов не прави нищо, което не е съгласувано, или не му е подадено от ДПС, като според него ръководството на ДПС ръководи държавата:

“Те му дават дневния ред. Те му определят министрите на ключовите парични потоци. Борисов се намира в своеобразна политическа клетка. Във всички ключови закони, предлагани от ГЕРБ, ДПС ги подкрепя.”

“Вчера г-н Борисов цитира надписа на парламента: “Съединението прави силата”. Много хубаво, но вие сега ли видяхте надписа? Г-н Борисов въобще не идва в парламента. Той унижава Народното събрание, нагрубява председателката на парламента. Това е единственият премиер в Европа и евентуално в Африка, който неглижира парламента си. В същото време той си е по ловните стопанства, наглее, прави третостепенни срещи.Този човек мрази парламента, той мисли, че парламентът е придатък на премиерството му”, бе категоричен социалистът.

Румен Гечев подчерта, че БСП няма да влиза в игрите на Борисов как той да остане на власт, като не променя реално нищо:

“В парламентарната група на БСП, както и в ръководството на партията, имаме много квалифицирани юристи и политици. Такава измама траеше около 30-40 секунди. Някой в България прие ли сериозно това предложение на Борисов. Цяла България му се смее на това нелогично и нагло предположение.“

Той уточни, че от всичките му предложения, единственото, което не може да се приеме в обикновено Народно събрание, е промяната в броя на народните представители.

Според социалиста има проблем с избирането на висшите органи на съдебната власт, като сега усещането е, че те са под командата на премиера:

“Всички чухме от кристално чистите записи на Борисов, които бях потвърдени в лаборатории на ФБР, от които става ясно, че премиерът избира главен прокурор, че съсипва бизнеси и политици, така че очевидно Борисов командва всичките структури в момента. Това не може да продължава.”

Той уточни, че такава промяна трябва да бъде направена, но всички експерти по конституционно право в България твърдят, че това може да стане в рамките на този парламент, и не е необходимо да има Велико Народно събрание.

Гечев подчерта, че вчера организаторите на протеста сами са оттеглили искането си за Велико Народно събрание, поради това, че протестът се е разфокусирал, и че управляващата шайка иска да го използва, за да отклони вниманието от самия протест, като каже на хората - “изчакайте няколко години, докато обсъждаме Велико Народно събрание”.

“Този номер няма да мине. Имаше светкавична реакция на българската общественост. И от протестите, и от извънпарламентарните партии няма някой, който да подкрепи тази паническа идея на Борисов да се задържи на власт. Ако той и екипът му са предполагали, че някой ще се хване на тази въдица, много са се объркали”, завърши Румен Гечев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

4

nrb

16.08 2020 в 10:44

Изненадата и липсата на предложение за промени в Конституцията от БСП и компания, показват че те дори не са се замисляли за Конституцията, и не са имали намерение да го направят и за в бъдеще. Ако все пак предложат нещо сега, то ще бъде парцаливо и набързо съшито...,,..,,

12182

3

sawall

15.08 2020 в 19:30

БСП са много оперени в опозиция, говорят хубаво премерено, така, разбрано и разумно. И като дойдат на власт, една сделчица с ДПС/Пеевски (и медиите му), па кради, плячкосвай, а мафията си е на власт - и Орешарски помним и 1996г. Мани бегай.

12001

2

Севтопол

15.08 2020 в 13:52

След погрома над банковата система през 1996 година, когато лично той, Гечев, беше на финансовия връх на държавата, мислехме, че този човек никога повече няма да намери място в политиката, камо ли пък да му се чува думата по медиите. Само така сме си мислели.

705

1

order

15.08 2020 в 12:35

Божеее.....Е до там ли се докарахме тия ПКП и БХ от Банкя да правят конституция!!!!!!
https://www.segabg.com/touche/tush-08-14-2020#