Новият министър на туризма: Изберете родното море. То е с добри и безопасни хотели

OFFNews 25 юли 2020 в 17:18 7261 5

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова призова българите да изберат черноморските ни курорти за почивка през това лято, защото "предлагат добри и безопасни хотели и прекрасни плажни ивици".

„Приоритет в условията на пандемия е да стимулираме българите да почиват в страната, независимо дали на море, на планина или в СПА курортите. По този начин ще подпомогнем българската икономика и ще компенсираме отлива на чужди туристи“, заяви вицепремиерът Николова по време на срещата си с ръководствата на морските курорти „Албена“, „Св. Константин и Елена“ и Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев постави проблема, че все още не е стартирала програмата за подпомагането на чартърите с чуждестранни туристи. Държавата пое ангажимент да субсидира с 35 евро пристигането на всеки гост. От „Албена“ АД са доволни от икономическата мярка за запазването на работните места 60/40, която за туризма става 80/20, но според тях трябва да бъде удължена и доразвита.

Вицепремиерът Николова се ангажира "бързо да бъде довършена мярката за подпомагането на чартърите".

Според нея субсидирането на полетите ще повиши интереса на чуждите туроператори към България, които ще могат да предлагат по-добри оферти за страната в Западна Европа:

“Изключително важно е тази мярка да подпомогне освен това лято и предстоящия зимен сезон, но и сезоните през 2021 и 2022 г., за да се възстанови изцяло най-засегнатият сектор.”

Вицепремиерът акцентира, че България може да предложи изключително разнообразни форми на туризъм. Затова трябва да се развиват още екологичният, СПА, балнеоложкият, културно-историческият, селският, винен, вело туризъм и др.

Министерството на туризма ще работи в тясно сътрудничество с Българския съюз по балнеология и СПА туризъм за подготовката на програмите за балнеология и СПА у нас на германските туристи. Германската асоциация на здравно-осигурителните каси включи страната ни към списъка с държави, в които признава предоставянето на медицински амбулаторни услуги. Очаква се през есента в балнео и спа курортите в България да пристигнат германски туристи, на които процедурите ще се заплащат от здравните им застраховки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

5

tough

26.07 2020 в 08:28

Предлагам НАП да се закрие и всички да си даваме половината приходи на черноморските хотели, барове и дискотеки. Също така най-крупните курортодържатели да имат право на първи акт с булката. Барем чак тогава да останат доволни.

23293

4

Стефан

26.07 2020 в 00:13

Те ги бълват отдавна. Въпросът е какво ще има след махмурлука на доганов.

15509

3

Бухльо

25.07 2020 в 22:38

При стрес се вижда кой какъв е. Тези видяха жегата и взеха да бълват лозунги като БКП преди 10.11.

12262

2

ivan bikov

25.07 2020 в 18:36

И ся ние с чартъри ли да идеме на лайноморието? Или ше имаме ангелкова номер 2?

11769

1

Dafack

25.07 2020 в 17:58

Тия прости тъпунгери в герб с лопата да ги копаш. Как се намериха толкова малоумници на едно място?!