ОИК-Хасково отказа регистрация на бившия кмет Георги Иванов

OFFNews 25 септември 2019 в 15:31 5240 0

Общинската избирателна ковисия в Хасково отказа регистрация на бившия кмет на града Георги Иванов, който управлява четири мандата. Иванов е с осъдителна присъда заради разрушения хасковски затвор, който е признат за културна ценност.

Ексградоначалникът е водач на листата за общински съветници на Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“. Кандидатът за кмет на движението е Христо Сариев, който има счетоводна къща е и бивш изпълнителен директор и член на борда на съвета на директорите на Хасково Булгартабак АД.

Георги Иванов е с влязла в сила присъда и това не му позволява да заема обществени длъжности, но не му пречи да се кандидатира. 

Регистрацията на движението е направена от Светослава Стоянова, която бе председател на групата на съветниците "Коалиция за Хасково", издигнала преди 4 г. Иванов за кмет. На този вот Георги Иванов не може да се яви със същата коалиция, тъй като Изборният кодекс забранява в името на обединенията да има географско понятие. 

В Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ са четири партии - Българска социалдемокрация - Евролевица на Александър Томов, "Родолюбие 2000" на Юлиан Иванов, която оспори регистрацията на НДСВ и принуди Симеон Сакскобургготски да участва с регистрацията на Тодор Пейков и Весела Драганова, Европейска сигурност и интеграция с председател Тома Янков Томов и "ВОЛТ" на Настимир Ананиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови