ООН ви кани на своя форум Глобални въпроси в София

OFFNews 25 юни 2018 в 21:26 3204 0

Един от лекторите на събитието утре.

Дружество за ООН в България организира тринадесетия си по ред форум “Глобални въпроси” на 26 юни от 18:30 часа в Ректората на Софийски Университет, зала 292.

Предстоящото издание на форума ще премине под надслов “Обединени срещу престъпленията против човечеството” и поставя фокус върху приемането на Международна конвенция за превенция и наказание на престъпления против човечеството, отчитайки дейността по този въпрос на Комисията за международно право на ООН.

Говорители ще бъдат председателят на Конституционния съд проф. Борис Велчев, доцентът по право и международни отношения Катерина Йочева и журналистът с дългогодишен опит като дипломатически, военен и специален коресподент в Близкия Изток и други региони - Георги Милков.

Входът е свободен, като се изисква само предварителна регистрация онлайн: https://docs.google.com/forms/d/1L4UtObfpQYo0PO_AIyBjeMtB0obh8H40d-jSfTtDsiw/

За повече информация, следете Facebook страницата на събитието.

Форум „Глобални въпроси“ представлява серия от публични лекции, организирани от Дружеството за ООН в България, които имат за цел да представят пред младежи и студенти от страната позициите на уважавани експерти по актуални проблеми от света и България.

С тазгодишното издание се целим да бъдем от полза на младите хора с интерес в тематиката, да бъдем в крак със случващото се в света, както и да си припомним историята, разсъждавайки над развитието на международнонаказателния правен ред в тази посока. Ще се стремим да избягаме от строгия юридически език с цел да достигнем и до хора без допълнителна правна подготовка, споделят организаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови