Обединени патриоти: Правителство на малцинството без 'Атака' също е вариант

OFFNews
26 юли 2019 в 10:39 | 2615 |2

Ако "Атака" снеме подкрепата си за ГЕРБ след изключването от "малката коалиция" на Обединените патриоти, има вариант за управление на правителство на малцинството.

Това стана ясно то думите на съпредседателите на парламентарната група "Обединени патриоти" Валентин Касабов и Искрен Веселинов, които коментираха пред журналисти в Народното събрание решението на ВМРО и НФСБ да изключат "Атака" от "Обединени патриоти".

"Коалиция "Обединени патриоти" съществува. Ангажименти за управление на страната продължават да бъдат и наши ангажименти. Няма причина да съгласуваме вътрешнокоалиционните си отношения с г-н Борисов. На практика това не е промяна на управленската формула. Продължава управлението на ГЕРБ и "Обединени патриоти". Имало е и правителство на малцинството, нали така", коментира Веселинов.

"Още повече, че той може да продължи, в смисъл "Атака" да си направи един допълнителен договор и да продължат с голямата коалиция с ГЕРБ. Не сме женени като за парното. Няма вечно. Значи развод, нормално, 20 човека казаха "Не ги искаме", и край, няма драма", добави Касабов.

Без депутатите на "Атака", ГЕРБ и "Обединени патриоти" имат 115 народни представители.

Вчера парламентарната група на "Обединени патриоти" реши да изключи депутатите от квотата на "Атака" Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов.

Останалите четирима народни представители от "Атака" - Явор Нотев, Николай Александров, Станислав Станилов и Маргарита Николова - могат да останат гражданска квота в парламентарната група.

Препоръчани материали
456

Рейтинг : 1810

26.07 2019 в 15:06 2
+ 0
- 0
Точно тия смешници нито са обединени, нито са патриоти.
квазимодо

Рейтинг : 300

26.07 2019 в 11:27 1
+ 0
- 0
Не е истина. За тия на снимката, смешници, някой ще гласува ли някога. Не го вярвам. Бах ти и скодоумците.