"От мене зависи да възстановя селото" и други цитати от Борисов

OFFNews 13 декември 2016 в 13:55 14278 10

От мене зависи да възстановя селото. Това заяви пред журналисти премиерът в оставка Бойко Борисов, който инспектира провеждането на спасителните дейности в с. Хитрино.  

Призрачното днес Хитрино напролет ще е едно от най-хубавите села в България, заяви Борисов и припомни, че в селото са вложени над 15 млн. лв., има и положен нов асфалт. 

Борисов отрече слухове, че е скаран с кмета на селото. „Чух, че е имало някакви проблеми с моя брат, тъй като аз съм бил на обрязването на сина му преди много години и независимо, че е кмет на ДПС и винаги гласуват за ДПС, те са мои братя и може да го потвърди. Проблем с кмета и въобще с хората тук, никой не може да внуши, че има”, каза Борисов.

По-рано сутринта кметът се оплака, че има неразбиране с вътрешния министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която го отстранила от заседание на кризисния щаб.

От своя страна кметът на селото Нуридин Исмаил потвърди ангажимента на Борисов: "Първите му думи бяха: Не можем да върнем хората, които си заминаха, но за другото недей да мислиш, аз съм насреща.." И не съм се съмнявал в тези приказки и днеска всичко е факт".

Прегърнал кмета, Борисов припомни, че по сметките та общината са преведени 5 млн. лв. и други 5 млн. ще бъдат преведени по социални програми. Той припомни, че със Строителната "камера" са постигнали споразумение да възстановят жилищни и селскостопански постройки. Той увери, че фугоните, в които временно ще бъдат настанени жителите на селото, могат да бъдат доставени там, където хората поискат - или до имотите им, или на отделна площадка. 

На въпрос на журналисти дали се чувства доволен в прегръдката на Борисов, кметът отговори: "Е как, в тази прегръдка как да не съм доволен?" Борисов веднага контрира: "Какво повече да направиме? Аз разбирам желанието да намерите кусур, ама няма".

Премиерът заяви, че не се интересува от мандата за съставяне на правителство, който днес беше взет от част от РБ. "Нищо друго не ме интересува в момента, освен да се вдигнат цистерните", каза той. 

Тези, които са си позволили в деня на траур да празнуват, всичко съм уволнил още сутринта, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12139

10

Tanhauzer

14.12 2016 в 09:26

Ташунко Тиквов е изключителен! В битовизмите, просторечието и плиткоумието си достига пълнота на "аз съм прост- и вие сте прости". Интуицията му на вожда на индианците и този път ще го подведе, както го подведе на президентските избори, обаче. Изтъпанчването на 5 министри, 80 пожарникари с шефовете барабар, 200 полицаи, Цацаров- и 5 дни не могат да вдигнат няколко цистерни при най-нисък риск от категорията за превоз на рискови товари... При непрекъснато отразяване 24/7, Нова пък направо да се прекръсти на Тиква... Ползват безобразно, нагло и безпардонно този трагичен инцидент в битката за третия мандат.
Идиоти!!!

13056

8

Какавидков

13.12 2016 в 16:51

Аве, ако се ядоса и не даде утре да съмне Баце ще тегли цистерни по тъмно.

15256

7

mendi

13.12 2016 в 16:06

Със сигурност Боко ще използва случая да си направи безсрамен ПР!
За оправяне на щетите не трябват нито държавни пари нито SMS-и ами застрахователя да ги поеме така както трябва!!!
Ама на Боко му е коронния номер да "прави помен с чужда пита" после да вика "Аз дадох!" все едно че си ги е извадил парите от джоба!

17439

3

мнение от IP

13.12 2016 в 15:01

Абсурдистан. Някой е пуснал кемтрейлс в МС и в парламента. Някаква засилваща се загуба на разсъдък при предразположените се получава.

29585

2

Izalina

13.12 2016 в 14:04

Отговорих си - Орешарски беше пасуващия, пък като се завърна Баце не беше вече актуално ...

29585

1

Izalina

13.12 2016 в 14:01

Нещо в Аспарухово не се напъна чак толкова.
Питам се защо.