От области без нито един турчин ДПС взима повече, отколкото от Кърджали

Владимир Йончев 27 май 2019 в 17:39 25533 2

От райони, в които не живее нито един турчин, ДПС взима повече гласове, отколкото е добило в Кърджали и повече отколкото в Разград и Търговище взети заедно.

В Кърджали движението на Доган има 38 284, което е исторически минимум. Най-ниският резултат, който досега ДПС беше  постигало Доган там бе 42 475 на предишните европейски избори.

Още по-лоши са резултатите на ДПС в другите им крепости - Разград и Търговище, където сега вземат с около една пета по-малко, отколкото при предишния си исторически минимум. С десетина процента по-ниски са гласовете за ДПС в Силистра

За сметка на това от райони, в които не живее нито един турчин, ДПС отбелязва невероятни резултати. Най-гръмкият му пробив е в Монтана, където има 21,84%, следва Видин с 16,11%. Други шокиращи резултати са в София-област, където ДПС има 14,49%, почти толкова са във Враца и в Плевен.

Над 3% ДПС получава в Кюстендил и Перник, и дори в централния район на София - 24 МИР, вероятно заради кв. "Христо Ботев".

В огромната си част става въпрос за ромски гласове, но внимателният анализ показва, че ДПС взема спорадични гласове дори в секции, в които няма нито един ром.

От всичките тези райони в Западна България ДПС получава над 40 000 гласа.

В същото време ДПС инкасира огромни загуби в някои свои райони. В най-голямото село в България Ябланово, където на миналите избори Движението взе почти 100%, сега гласовете са поделени поравно с ГЕРБ. Селото е с алевитско население и преди е гласувало екзотично, но изглеждаше, че ДПС все пак го е овладяло при последните няколко избора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

2

МАНГО

27.05 2019 в 21:23

Проблема не е в циганите - плащат им - играят.
Проблема е в нас - т.нар. българи. Все чакаме някой друг да ни оправи. Е, т.нар. Доган го е осъзнал това и ни такова - на сухо, бе смазка.
ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ХОДИТЕ ЗА ГЪБИ!

8067

1

Denitsa Gyurova

27.05 2019 в 18:22

Как ли ги привличат ц..аните да гласуват за тях... Значи и по-зле ще става.