Ответен удар на Елена Йончева: Пуска разследване за корупция в правителството

OFFNews 26 януари 2019 в 11:41 15487 11

Журналистката и депутат Елена Йончева ще представи свое разследване с документи и свидетели, което ще докаже корупция в най-високите етажи на властта. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова в речта пред конгреса на Столетницата.

Днес над 2000 души - делегати, гости и журналисти са на събитието в НДК.

По-рано тази седмица прокуратурата повдигна обвинения на Йончева за пране на пари от КТБ, а журналистката получи подкрепа освен от съпартийците си, така и от много неправителствени организации.

"Става въпрос на сговор в Министерския съвет, на министри, за корупция и заличаване на нейните следи", каза още Нинова пред делегатите.

Тя не даде повече подробности, но каза, че разследването на Йончева ще бъде излъчено по новостартиралата партийна телевизията на БСП - "Българска свободна телевизия".

Според Нинова обвинението срещу Йончева е политически процес, а не наказателен.

"Това е репресия заради смелостта ѝ да изнася случаите на кражби и корупция в България при оградата на границата, "Кумгейт" в Хасково, строителството на пътища и да си позволи да започне проверка вярна ли е информацията, че премиерът на България има къщата в Барселона, както и да го осъди за лъжа", обяви Нинова пред конгреса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7281

11

Чалгомраззз

02.02 2019 в 21:53

Всичко и е изписано на муцунката...изключително неприятна и амбициозна женица...

12691

10

Емил Станоев

28.01 2019 в 16:04

Утре !!?! какво ще последва ? или хората пак ще си затраят за ограбването или ще има бунт !?? - кой знае ?

11913

9

devdimi

26.01 2019 в 23:26

Хахахаха
Добре, че започна разследване срещу нея за да прави репортажи :) Ще пусна сълза
Га яде кифтетата от КТБ ни рива :)

12094

8

дони

26.01 2019 в 22:59

Ленчето е царица на яловите разследвания - чертежчета, диаграмки, квадратчета и кръгчета и много, много фантазия! Това е ленчето...

6162

7

red-army

26.01 2019 в 21:05

ейй как ли пък видя корупцията от резиденцията си в Бояна?

Много ми е интересно дали комшиите в Бояна са други журналисти. Явно е доста доходна професия, за да си купиш жилище за половин милион евра....

Не че нещо, но обвинението към тая мацка и подобно към Бареокв и един куп калинки, които слогуваха на КТБ пилейки спестяванията на стотици хиляди хора, са безкрайно закъснели. Отдавна трябваше да гние в сливенския тази госпожа.

Това не значи, че няма истина в това, което иска да разкаже. Просто тя. Гергов и Курнелия не са хора на които може да се вярва

6145

5

kokoten

26.01 2019 в 16:26

Герберастите се изпонасраха от страх....евала на тази крехка женица,ако всички сме като нея,нищо няма да остане от Мутрата и крадливата шайка около него,но всичко с времето си....бавно ще се очистим и никога няма да си спомним с носталгия за това мутренско време....

...апропо,Годо,не разбирам защо трябва да си изпращаме наследниците в Русия.Отношението на хората към нея е балансирано и до колкото си спомням,една част от ПатрЕотЕтЕ,като част от герберстката коалиция има доста по-различно отношение от това на социалистите...

4035

3

Тина

26.01 2019 в 14:43

Всичко е ясно.На сбирката на Герб Вождът даде знак.Намеси името на Йончева под псевдонима Първа дама.Нахейти ви Първата дама ,а вие мълчите.Защо не отговаряте иииии ТЕ отговориха.Но Деси Радева го подхлъзна и принуди да си признае кого има на предвид иииии Борисов сам се издаде,че визира Йончева.Точно на другия ден излезе скалъпеното обвинение.

5700

2

Годо

26.01 2019 в 13:41

Въобще няма да си направя труда да чета, какво казало червеното водорасло Кутев, какво казала Нинова, какво казала Йончева, какво са разисквали на конгреса си.
Социалистите - милионери да си ги слушат баламите. Изпращат децата си да учат и работят на Запад, а тук червения планктон на Бузлуджа пее : партизан за бой се стяга...
Не изпращат децата си в Ростов на Дон или Челябинск,а в САЩ, Англия и т.н.
Баневци, Ветковци, Бенчевци, Герговци, разгледайте биографиите на милионерите в България и ще видите, че всичките идват от червената партия и повечето са агенти на ДС.
Тези които не са милионери стават професори по водопадите и светкавиците.
Просто им трябват полезни идиоти, за да им говорят за лява политика, за да гласуват за тях.