Овчаров: Няма как зад крехките раменца на Дърева да скриеш 100-те милиона на Гергов и фирмите на Добрев

OFFNews
14 юни 2020 в 11:27 | 24430 |5

„На пленума вчера стана ясна разделителната линия в БСП. Едните искат нахранена опозиция, а Нинова - промяна в партията и в държавата.” Това заяви пред БНТ Румен Овчаров, член на НС на БСП.

„Станишев каза миналата седмица, че не било вярно, че тези, които са се обединили срещу Нинова се договаряли с Бойко Борисов и се хранели от него и държавата. Няма как зад крехките раменца на Велислава Дърева да скриеш 100-те милиона, които е получил Георги Гергов или да скриеш 40-те фирми на Кирил Добрев, които се хранят от обществени поръчки на държавни и общински предприятия. Тук вече става ясно за какво е битката в БСП – да бъде или не истинска опозиция”, коментира Овчаров.

„Филмът в БСП е какво искат тези срещу Корнелия Нинова и какво иска тя и другите социалисти. Всички тези срещу Корнелия искат да са послушна и нахранена опозиция, а Нинова иска действителна промяна и в партията, и в държавата”, заяви социалистът.

Той подчерта, че и Жаблянов, и Красимир Янков са в опозиционна позиция от известно време насам.

"Единият след като престана да бъде заместник-председател, а другият след като беше изваден от Изпълнителното бюро. Докато Кирил Добрев до онзи ден беше с Нинова. И е малко странно - стоиш в бюрото, участваш в управлението на БСП и изведнъж се оказва, че си опозиция", каза още Овчаров.

Той допълни, че вчера Добрев е държал програмна реч как който иска да управлява трябва да бъде обединител.

„Е добре, преди 4 години обединяваше опозицията срещу тогавашния председател, сега 3 години и половина обединяваше ръководството на партията срещу опозицията, сега започва да обединява пак опозицията срещу ръководството. Излиза, че единствената цел на тези действия е да се докопа колкото може по-близко до властта”, заяви бившият енергиен министър.

Според него това не може да бъде самоцел.

„Ние трябва да се обединим около някаква идея за обединение срещу управляващите. Не със спомени от миналото. Те трябва да се пазят, но бъдещето е това, което обединява една партия. Не трябва да се обединяваме, за да се качим на пост. "Стани да седна" сме го го гледали много пъти”, каза Овчаров.

Според него БСП може и трябва да управлява.

"Идеята не е БСП да бъде нахранена и послушна опозиция на едно правителство, което си прави каквото иска, храни няколко човека в партията, те манипулират всички останали и всички са доволни. Това вече го гледахме през 2014г., 2015г., до средата на 2016г.”, подчерта Овчаров.

Той допълни, че тогава БСП е била точно такава опозиция – кротка и безобидна.

„Доброто на вчерашния пленум е, че показа къде са разделителните линии в партията – по повод действията на БСП като опозиция. Вътрешната опозиция вчера отхвърли всенародния вот на недоверие срещу правителството, както и протести срещу властта. Искам да ги питам – с парламентарни действия ли БСП събра подписката за референдума за АЕЦ Белене и спечели референдума. Стоейки в парламента или излизайки на улицата сред хората? Нека припомня, че тогава го спечелихме с 60%. Или как беше свалена БСП от власт 1997 г. – с парламентарни действия ли?”, попита Овчаров.

Той уточни, че е човекът, критикувал Нинова най-остро още от първия й ден като председател.

„Тогава всички т.нар. опозиционери стояха до нея и викаха Аве, Цезаре”, посочи Овчаров. 

Според него важното от този пленум е, че прекият избор на председател от хората ще се състои. 

Овчаров посочи, че за създаването на Държавната петролна компания няма солидни аргументи.

„В България има над 3600 бензиностанции. Освен това много бензиностанции сега започнаха регистрация и общата им бройка е около 6000. Няма как със 100 държавни бензиностанции да се промени пазара”, посочи той.

Овчаров каза и че не е убеден, че КЕВР ще възстанови справедливо надписаните сметки на хората.

"По новия договор на България с Газпром цените ще бъдат променяни всеки месец, а КЕВР взе решение да променя цените на потребителите веднъж годишно. Това е безсмислено и несправедливо”, коментира той.

Попитан за конфликта на Васил Божков с управляващите, Румен Овчаров коментира, че в тази битка ще спечели държавата.

„Не мисля, че Божков си прави илюзиите, че ще стане лидер на държавата, но това е фронт срещу Бойко Борисов. Успехът на неговия политически проект минава през свалянето на Борисов”, подчерта социалистът.

Препоръчани материали
минувач

Рейтинг : 1900

17.06 2020 в 01:15 5
+ 0
- 0
Много поучителна статия. Благодарим на автора и му желаем успех в начинанията :)
Синия гол шаман

Рейтинг : 3063

15.06 2020 в 15:31 4
+ 1
- 0
Р.Овч. има повече милиони от Герго, пък и на Нинова рамената са доста по-сочни, ояла се е от приватизацията на ТЕХНОИМПЕКСИТЕ, докато Дърева бореше с перо в ръка такива като нея и Костов.
опетков

Рейтинг : 1100

14.06 2020 в 21:52 3
+ 2
- 11
Р. Овч. пак ли изплува между ла*ната? Нямат срам червеногъ*зите макаци. Единият загробил България 96-97г., другия продажник струва още по-скъпо на всички нас със заробващите договори с Газпром. И се пишат и професори. Вярно, не можем да очакваме срам и достойнство от тези "жалки, нищожни личности".
СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

Рейтинг : 950

14.06 2020 в 16:03 2
+ 3
- 3
ВЪЗПОМЕНАНИЕ - 14 юни 1923 г. – убит е Александър Стамболийски – ДА СВЕДЕМ ГЛАВИ.
Уважаеми Българи на този ден се отдава почит към Българския народен водач от БЗНС – Александър Стамболийски- Министър Председател на България избран от целокупния Български народ. Представям на Вас да прочетете, кой кога е убил Александър Стамболийски и неговия брат. Има двама убийци. Първия е Цар Борис трети – ОБЕДИНИТЕЛ, което не се осъществи, защото той е ако не тайния подбудител за убийството и свалянето му от власт, защото Стамболийски е имал идея да стане България – Република и поради това е насъскал военните за това пъклено дело. Второ, той е съучастник в убийството на законно избрания Български Министър Председател, защото признава „ФАШИСТКИЯ ПРЕВРАТ ОТ „9 ЮНИ“ и не защитава правителството на земеделците. Представям статии от Интернет да се запознаете с убийците на Българския народ:
-
ПЪРВОСТЕПЕННИ СВИДЕТЕЛСТВА ЗА УБИЙСТВОТО НА АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ
http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?opt
Пенчо бре

Рейтинг : 1810

14.06 2020 в 12:54 1
+ 4
- 1
За мен "звучи" доста логично!