Пак напрежение между 'патриотите', НФСБ призоваха Сидеров да излезе от филма

OFFNews 25 юли 2018 в 12:40 3961 0

Волен Сидеров понякога влиза в "свой си филм" и минава "друга реалност, а парламентарната група на "Обединените патриоти" (ОП) дори не го зачита за неин председател.

Такова обобщение на състоянието на лидера на парламентарната група на ОП Волен Сидеров направи депутатът от същата коалиция и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов. Думите му идват, след като по-рано днес лидерът на "Атака" обяви, че е готов да смени Симеонов като вицепремиер. Това е поредна словесна престрелка между коалиционните партньори "Атака" и НФСБ. До последната ескалация на напрежение между двете формации се стигна след изменение на закона за приватизацията и приемането на "поправката Домусчиеви". Миналата седмица вицепремиерът Валери Симеонов обяви Атака в лобизъм заради поправките и оттогава двете формации се нападат една друга. 

Касабов коментира изказването на Волен Сидеров, че може да смени Валери Симеонов като вицепремиер с думите: "В неговия филм всичко може да стане. Той е продуцент, той е режисьор, той е всичко. Не знам, питайте него." Зам.-председателят на НФСБ обаче уточни, че не казва, че Сидеров има психични проблеми. "Аз не съм лекар. Не знам, вие кажете", заяви зам.-председателят на НФСБ на журналисти в парламента.

Той коментира и заявката на Сидеров, че ще проверява инспекциите на вицепремиера за шума по Черноморието. "Волен Сидеров може да проверява и извънземните, ако иска."

По думите на Касабов парламентарната група на "Обединените патриоти" вече не зачитала Волен Сидеров като неин председател. "През тези месеци групата почти не се събира", призна депутатът от НФСБ, но обяви, че не виждал проблем в това и комуникация не им липсвала. "Срещаме се, говорим си. Той седи до мен. Като си говорим, нормално си говорим. Но от време на време той влиза в някакъв филм и казва: "Аз съм еди кой си, еди що си", обясни Касабов.

Той заяви още, че Сидеров всъщност имитира Симеонов: "Ако Валери Симеонов реши да се пошегува, че утре ще полети и ще скочи от 18-тия етаж, моля Сидеров да не си прави този експеримент и да не скача. Недей, Волене, недей. Излез от филма", каза той.

На въпрос дали е реалистично НФСБ да излезе от управлението, Касабов отговори: "Защо мислите така, какво точно се е случило. Няма търкания. Говорим за човек, който от време на време минава в друга реалност".

"Имаме много задачи, които трябва да решаваме. Така че не трябва да обръщаме внимание на Волен Сидеров. Ние си го познаваме, знаем какво прави. От време навреме има такива пропадания", каза още Касабов, но в същото време добави,че Сидеров не е проблем за НФСБ.

Останалите две формации в "Обединените патриоти" също коментираха напрежението помежду им. "Риск в политиката винаги има. Ние сме тук, за да дебатираме. Теоретично такъв има за малката и за голямата коалиция. Ще
поживеем и ще видим. Това е политика, това е динамично действие", коментира депутатът от "Атака" Явор Нотев и добави, че двете позиции - тази на Валери Симеонов и на Волен Сидеров ще се обсъждат и анализират, но за целта няма да бъде свикван извънреден коалиционен съвет.

"Правим всичко възможно малката коалиция да се запази. Имам силното желание страстите да се уталожат. За нас коалицията трябва да се запази. ние сме отговорни пред нашите избиратели. Смятам, същото важи и за нашите колеги от НФСБ и "Атака", коментира лаконично ситуацията депутатът от ВМРО Искрен Веселинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови