Паргов: Бъдещето принадлежи на онези, които помнят история

OFFNews 01 август 2020 в 14:00 2358 0

Каузата на Димитър Благоев и основателите на партията ни ще е жива, докато делото им има последователи и вярата в него е в сърцата на милиони.

Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов по повод 129 години от Бузлуджанския конгрес. Той заедно с членове на Младежкото обединение се поклониха пред барелефа на учредителите на Българската социалдемократическа партия през 1891 г. и се събраха на историческата поляна под връх Бузлуджа.

„Има много оптимизъм и надежда в символното преминаване от младите хора по стъпките на основателите на нашата партия. На онези двайсетина души, които имат куража, в мрачни времена, когато свободата на политическото изразяване е силно ограничена, да положат основите на организираното социалистическо движение в България“, посочи Паргов.

Според него бъдещето принадлежи на тези, които помнят историята, съхраняват идеалите и се борят за принципите си.

„129 години българските социалисти, в мирни и бурни времена, отстояват общочовешките ценности справедливост, солидарност, равенство и свобода. Така е и днес – ние, от БСП, сме редом с гражданите в битката за утрешния ден на България“, заяви Калоян Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови