Паргов: След европейските избори ще решим дали предлагаме Мая Манолова за кмет на София

OFFNews
20 януари 2019 в 10:41 | 3175 |1

БСП не може да даде отговор дали ще предложи на омбудсмана Мая Манолова да бъде кандидат кмет на София, защото първо трябва основните партийни организации да започнат номинационния процес, която ще стане след европейските избори.

Това заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов в ефира на БНТ. "В много бърз порядък, защото е наситен политическият календар, след европейските избори до юли трябва да излъчим кандидатурата за кмет на София, както и кмет на райони и на селата, листата за общински съветници", уточни той.

Според Паргов "всеки гражданин, влизай в една политическа надпревара - става политическа кандидатура". По негови думи президентът Румен Радев се превръна мигновено в политическа кандидатура, след като беше подкрепен от БСП, макар и с инициативен комитет. "Още преди две години обявихме в София, че ще търсим този тип кампании и разтваряме максимално ветрилото - надпартиен кандидат, който ще има широка подкрепа", заяви Калоян Паргов.

Председателят на БСП-София коментира още, че местните избори са доста динамичен процес. "Имаме предвид много кандидати, които се чуват в публичното пространство, а медиите гадаят кой ще бъде“, допълни Паргов.

Препоръчани материали
red-army

Рейтинг : 1162

20.01 2019 в 14:21 1
+ 2
- 0
....и кого ще предложите за кмет? Я си седнете на 4 буквията и намерете подходящ човек, може и да не е от БСП. Най-добре дори да не е от БСП. Намерете уважаван от обществото човек с необходимия морал.

Това е начина БСП да заеме позиции. Ако вади морални хора. С президента добре се спраиха. Макар, че на г-н Радев най-много помогна г-н Борисов с малоумната кандидатура на ГЕРБ - а имаше много възможности да спечели.......

Манолова за съжаление има един багаж за потенциални връзки с мафията. Това няма как да го махне от биографията си и висчки го подозират. Тя завинаги ще е сестра Галева.....