Парламентът гласува оставката на Добрев

OFFNews 04 октомври 2017 в 07:28 4943 1

Парламентът гласува оставката на Добрев

Народното събрание ще започне работа тази сутрин с гласуването на оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Той депозира оставката си в деловодството на парламента във вторник след разразилия се скандал с назначенията в общината в Хасково.

Вчера престрелката между ГЕРБ и БСП по темата продължи. От ляво излязоха с нови обвинения за роднински връзки, този път в Булгартрансгаз. След тежкото заседание на парламентарната група на ГЕРБ по казуса вчера депутатите не стигнаха до единодушно решение за това как ще гласуват на заседанието днес. 

"Четири пъти помолих депутатите от ГЕРБ да гласуват "за" това аз да си тръгна от НС", заяви във вторник Делян Добрев след заседание на парламентарната група на ГЕРБ. Той обясни, че решението му е лично. "Чувствам се омърсен - заради всичко, което Елена Йончева изля върху мен през последната една седмица", коментира той.

Нямам нищо лично срещу Добрев, не считам, че трябва да излиза от парламента, коментира в отговор депутатът от БСП Елена Йончева. Тя поиска Добрев да остане депутат, защото в противен случай може да се счита, че така бяга от отговорност. 

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че на заседанието не е постигнато "окончателно политическо решение" за оставката, но Добрев остава областен координатор на ГЕРБ в Хасково.

В отговор от партията на премиера Бойко Борисов излязоха с въпроси към лидера на БСП Корнелия Нинова. Един от тях е вярно ли е, че съпругът ѝ работи в Лукойл и вярно ли е, че фирмата е спонсорирала кампанията на Столетницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

1

aviatora

04.10 2017 в 08:35

Напусни държавата бе, гнидо паразитна! Скоро ще ви изметат всичките разбойници от мафиотския ви клан!