Парламентът не събра кворум, ГЕРБ и Патриотите бойкотират извънредното заседание

OFFNews 13 август 2020 в 09:04 7580 4

Народното събрание няма кворум, за да проведе извънредно заседание. 78 депутати се регистрираха ръчно за началото на заседанието, а председателят на парламента обяви втора регистрация след 15 минути, след която също не се събраха необходимият брой депутати. БСП скандира "Оставка". 

От регистриралите се депутати двама са от ГЕРБ - председателят на парламента Цвета Караянчева и Александър Ненков. Tъй като електронната система за регистрация и гласуване се мести в сградата на бившия Партиен дом, където ще заседава парламента от есента, не беше ясно кой от коя партия се е записал в книгата в която ставаше регистрацията. От парламента съобщиха цифрите по партии по-късно в отговор на OFFNews: БСП - 62, ДПС - 13, Воля -1. От там допълниха, че в момента е невъзможно да дадат списък с регистриралите се кандидати. 

Депутатите от ГЕРБ няма да участват в извънредното заседание на парламента, обяви Александър Ненков, който е зам.-председател на групата. ВМРО също няма да присъства, заявиха в своя позиция войводите. 

Боричканията на бизнесмени, институции и „революционен авангард“ са вредни за България. За нас властта не е самоцел, но няма и да бъдем статисти във вътрешните борби на БСП и Нинова и в битките на т.нар. олигарси с властта. За нас мандатът в това Народно събрание ще бъде изпълнен едва тогава, когато нашите основни приоритети бъдат реализирани, твърдят от ВМРО. В позицията си те заявяват, че "няма да участват в насроченото от Корнелия Нинова заседание на НС. Причините са много, но основната е, че не желаем да бъдем фон във вътрешнопартийните битки за избор на лидер в БСП. Не желаем да поощряваме доказаната нечистоплътност на тази партия при употребата на институциите в частна полза. Изобщо няма да коментираме нежеланието на вносителите да се запознаят с Конституцията, в която са се клели, и която определя като изрично правомощие на Министерски съвет внасянето на Закон за държавния бюджет". 

Според тях забележимо е желанието на БСП за флирт с протестиращите, които, водени от собствените си политически амбиции и антагонизъм, системно нарушават обществения ред и посягат на изконни човешки и граждански права на инакомислещото мнозинство.

Не желаем да даваме допълнителна трибуна на и без това медийно доминиращите тези на този „революционен авангард“, който съвсем по Ленински иска да ни освобождава от нещо и разнася ковчези и бесилки. Нееднократно сме казвали, че сме чули посланието на необременените и желаещи позитивна промяна в много посоки хора и отговорно ще поставим това в дневния ред на институциите - без популизъм и желание за дребни дивиденти, категорични са Патриотите. 

От ВМРО считат, че мандатът в това Народно събрание ще бъде изпълнен едва тогава, когато основни техни приоритети бъдат реализирани. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

4

tough

13.08 2020 в 13:24

Щеше да стане много интересно, ако присъстващите си бяха провели заседанието, без да се интересуват кворум-некворум. Е чак тогава герберастите щяха да станат излишни и да ореват маалата. Ама и тия, дето са отишли, други интереси гонят.

2900

3

nrb

13.08 2020 в 10:33

Аз, като техен работодател, им пиша платена отпуска. Както и всички които сме гласували за тях. Комунистите и те си взимаха отпуска по съшият начин ама тогава не ревахте. А стига с вашите двойни стандарти, комунета.

8074

2

JustSoYouKnow

13.08 2020 в 09:53

От днес до момента, в който се явят на заседание без заплата... Не, че ще им пука.


ПП Аз, ако два дена не ида на работа ме пишат самоотлъчка и ми бият шута на тези клоуни кога?