Парламентът няма да заседава тайно за F-16

БСП вика в пленарна зала Борисов, ГЕРБ - президента Радев

OFFNews 16 януари 2019 в 09:52 2584 0

Заседанието на парламента за изтребителите F-16 ще бъде открито. 

Това е предложил председателят на ПГ на ГЕРБ и шеф на вътрешната комисия Цветан Цветанов, обяви той преди старта на заседанието. Предложението му да няма тайно обсъждане е подкрепено на председателски съвет на НС. 

Ние няма от какво да се крием, каза Цветанов. "Обществото трябва да знае къде ще се направи този инвестиционен разход, защо го правим и че това е постигнат политически консенсус от коалиционния съвет, обясни той. 
С днешното решение ще можем действително да отворим възможността да бъдат изяснени всички детайли, да може да бъде казано всичко и съм убеден, че ще може и цената в офертата в момента да падне, каза още Цветанов. 

Антон Кутев от БСП поиска в парламента да бъде поканен премиерът Бойко Борисов. Да поканим и президента Румен Радев, след това ще гласуваме и вето. Кога ще дойде да го представи?, отговори председателят на правна комисия и депутат от ПГ на ГЕРБ Данаил Кирилов. Поставеният въпрос от БСП за присъствие на премиера Бойко Борисов навежда на друг - къде е главнокомандващият на Р България, който също е участвал и има отношение по въпроса, подписал е документа, с който е стартирала процедурата, подчерта Кирилов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови