Парламентът прие оставката на Джема Грозданова от ГЕРБ като народен представител

OFFNews 16 юли 2020 в 09:42 6630 5

Джема Грозданова

Със 155 гласа "за", 10 "против" и 10 "въздържал се" парламентът прекрати пълномощията на Джема Грозданова от ГЕРБ. Мандатът ѝ се прекратява по нейно искане.

За оставката ѝ стана ясно, след като председателят на Народното събрание Цвета Караянчева предложи гласуването на оставката на Грозданова да бъде включено в седмичната програма.

Ето и мотивите на Гроздановa, с които е поискала да бъде освободена от парламента: 

"Възприемам поддържането и развитието на Европейския проект като основна цел на моята работа през годините.

Оценявам високо дадената ми възможност да изиграя основна роля в организацията и формирането на приоритетите на две председателства – на Комитета на Министрите на Съвета на Европа 2015-2016 г, както и на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Чрез длъжността, която заемах успявах да мотивирам позиции, да търся и да пазя баланса между институциите, да намирам компромисни решения чрез преговори. В полза на България. Успявах да намирам точката на съгласието по различни теми и да уважавам мнението на другия.

Признавам напредъка на България по време на прехода и искам всичко постигнато да се надгражда и да бъде устойчиво. Вярвам, че гражданите на България имат своята роля във вземането на решения.

Комбинацията от възпитание, придобити умения, образование и житейски опит ми дава основание да мисля, че към момента не мога да бъда полезна в сферата на моята дейност. Затова подавам оставка.

За мен „Парламентът е нарочно сформирано събрание на една нация, която има общ интерес – този на цялото“ / Едмънд Бърк в писмо до избирателите от Бристол, 1774 г."

Джема Грозданова е депутат от 2013 г. и е председател на комисията по външна политика. Те е народен представител от софийския 24-ти многомандатен избирателен район.

На 30 юни т.г. Грозданова присъства на събитие на Евро-атлантическия център за сигурност на Цветан Цветанов, където бившият втори човек в ГЕРБ представи доклад за сигурността.

Народното събрание освободи и Елена Пешева от "ВОЛЯ" от Комисията по вероизповеданията. По предложение на партията си тя беше избрана за член и председател на комисията по политиките за българите в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

5

Azarael

16.07 2020 в 14:23

Цъфти се възползва от създалата се тежка ситуация в редиците на управляващите и започна да събира дружина,
/като навремето Първанов/ за чукащите на вратата ни
извънредни парламентарни избори . . .

3810

4

Пенчо бре

16.07 2020 в 11:15

Тази жена пък, намерила една шамандура, за спасение! Може главата на г-н Цветанов да я е подвела!

3232

2

tarabata

16.07 2020 в 09:50

ХАХАХАХАХААХАХАХА плъховете напускат кораба и тичат на прогнилата черупка на Цецо Гуменката, га че ли не е точно той главният организатор и изпълнител на тиквените ОПГ-та!!!

2800

1

zpe

16.07 2020 в 09:46

А да, за "Воля" забравих. Аз предлагам в дневния ред по опандизването на Борисов и Гешев, да се включи и съкратено производство по линчуване и на Марешки. Мисля че няма да е лошо.