Парламентът прие оставката на Порожанов и назначи Десислава Танева на негово място

OFFNews | 15 май 2019 в 09:43 | 1387 |2

Парламентът прие оставката на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов със 121 гласа "за" и 5 "против" и назначи председателя на парламентарната земеделска комисия Десислава Танева на негово място. 

Петте гласа "против" бяха на депутати от ДПС. Оставката на Порожанов идва след разследване на прокуратурата за злоупотреби с евросредства в Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) от времето, когато той беше негов ръководител.

Той подаде оставка пред премиера Бойко Борисов вчера, който я прие и малко след това предложи Десислава Танева да го замести. В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството. 

Танева е родена в Сливен и е завършила икономика в УНСС. От 1997 г. е изпълнителен директор на "Мел инвест холдинг" АД и дъщерни дружества.

Тя изпълнява ролята на областен координатор за ГЕРБ за Сливен от учредяването на партията, а от 2007 до 2009 г. е председател на Общински съвет-Сливен.

Депутат е в последните четири парламента. Заема поста председател на земеделската комисия както в 41-во, така и в сегашното, 44-то НС. Изпълнява ролята на министър на земеделието и храните от 2014 до 2017 г.

Препоръчани материали
spirit оригиналът

Рейтинг : 14730

15.05 2019 в 11:12 2
+ 12
- 0
Трудна е работата на премиера. На където и да се обърнеш, всички крадат. А няма кого да накажеш - всички са свои!Б. Б. и Цв. Цв. отишли на сафари в Африка. Преди да се приберат, Цветан получил информация, че се готви атентат срещу тях по пътя на връщане. Затова двамата с Бойко останали в Африка, а в самолета качили един негър и една маймуна.
На летището в София Цецка Цачева посрещнала самолета. Като видяла от самолета да слизат негърът и маймуната, тя се обърнала към негъра:
- Божичкооо, г-н Борисов, колко сте почернял. Ако не беше Цв. Цв., нямаше да ви позная!
ордер

Рейтинг : 11250

15.05 2019 в 10:01 1
+ 12
- 0
И пак........

В ГЕРП е бъкано с МОРАЛ....от вторият до последният гербер всички и постоянно са морални оставкаджии.....
САЛ ПЪРВИЯТ ГЕРБЕР Е БЕЗ МОРАЛ....И НЕМОРАЛЕН... все още!!!!!

С тия морални оставки ще излезе, че само Борисов няма морал.....
Вица на байхУЙя със страшния номер.
„Излизам аз на манежа, целият в бяло – бял фрак, бял цилиндър, бели ръкавици, бели обувки, – оркестърът свири туш, над залата се издига огромен бял балон, аз вадя бял пистолет, прожекторите гаснат, аз стрелям, прожекторите светват – целият цирк в л @йн@, само аз в бял фрак, бял цилиндър, бели ръкавици, бели обувки…оркестърът свири туш.....“