Парламентът ще разследва урана във водата и неизплатените заплати

OFFNews 28 април 2017 в 12:20 3804 3

Снимка БГНЕС архив

Две временни комисии създаде парламентът днес - едната за установяване на опасността от уран във водата, а другата - за неизплатените заплати на работещи в България. 

И двете комисии са гласуваха по предложение на БСП. Комисията, която ще разследва урана във водата, ще се състои от 10 депутати и трябва да предложи законодателни промени, действия и мерки за преодоляване на съществуващите рискове и заплахи за околната среда, живота и здравето на гражданите. Вместо 3 обаче комисията ще работи 2 месеца.

Членовете на комисията бяха одобрени, а за председател бе избран Георги Колев от "Обединени патриоти".

Другата временна комисия, която ще проучва случаите на неизплатени заплати, беше приета единодушно от депутатите.

Драгомир Стойнев от БСП заяви, че случаите на неизплатени заплати зачестяват, има и некоректни работодателски практики, като принудителен извънреден труд или работа без договори. Комисията по заплатите ще се състои от 10 депутати.

За председател на Временната комисия бе избрана Диана Йорданова от ГЕРБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

3

Nik68

28.04 2017 в 20:25

Работата им е да гласуват такива закони, че подобни практики да не са възможни. А ако има подобни законодателни практики, пак чрез заоните да създадат работещи механизми за изпълнението им. Това, което правят е осигуряване на парламентарно време за демагогстване по темата.

29216

2

Лопе де Вега

28.04 2017 в 15:19

Поредното доказателство, че Народното ни събрание за нищо не става. Поне за нищо полезно. Ще разследват неизплатените заплати !?, за да забравим как увеличават своите ПРЕЗ ТРИ МЕСЕЦА!

Поздрав!

10571

1

Hissarion

28.04 2017 в 13:02

240 шерлокхолмсовци ще разследват неща, които са ясни и децата в детската градина. Имат предложение за закон за заплатите, да го гласуват без протакане.