Първа среща на депутати от външните комисии на България, Румъния и Турция

OFFNews 28 ноември 2019 в 18:42 1520 0

Снимка пресцентър НС

Миграцията, стратегическото сътрудничество в Черноморския регион и европейското бъдеще на Западните Балкани и Турция бяха темите, които обсъдиха на първата си тристранна среща парламентарните комисии по външна политика на България, Румъния и Турция.

За форума в София пристигнаха делегации на комисиите по външна политика на Сената и на Камарата на депутатите на Румъния и на Великото национално събрание на Турция. Домакин беше Комисията по външна политика на нашия парламент с председател Джема Грозданова.

Щастливи сме, че сме част от това начало на тристранен диалог, посочи председателят на Комисията по външни работи на Великото национално събрание на Турция Волкан Бозкър. Нашите страни са съюзници в НАТО и съм сигурен, че имаме общи тревоги за бъдещето на Алианса, допълни той.

Бозкър добави, че ЕС е притегателен център за целия свят и причина за това е благоденствието и мирната обстановка в страните от съюза.

Председателят на Комисията по външна политика на Сената на Румъния Кристиан Думитреску посочи, че е от общ интерес да работим за повече сигурност в Черноморския регион чрез засилено присъствие на НАТО и на европейските политики.

Джема Грозданова отбеляза отличното сътрудничество между България, Румъния и Турция не само в НАТО, но и в Организацията на Черноморското икономическо сътрудничество и в Съвета на Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови