Паси: Путин води антибългарска политика, няма нужда от жестове към него

OFFNews 29 март 2018 в 11:19 6542 1

Снимка Архив

Отзоваването на дипломати в политиката е ритуал, церемония, а не действие с реални последствия. Сега става дума  дали България проявява солидарност със Запада и Европа или не и докъде я проявява. 

Това заяви бившият външен министър Соломон Паси по БНТ. България има да речем стотина шпиони. От това, че един или двама ще бъдат върнати в страната - никой няма да пострада чак толкова, каза още Паси. 

Той смята, че Русия на Путин не се държи добре с България. "Първо прехвърлиха произхода на кирилицата от България в Македония, след това обявиха, че руската армия е спасила българските евреи по време на Втората световна война и на края в тази поредица от събития, като капак на всичко, беше визитата на руския патриарх в България, който успя да възмути дори и президента Радев", коментира бившият ни първи дипломат. 

По думите на Паси има една осмислена антибългарска политика на Русия на Путин от месеци или години насам.  Аз не виждам никакъв смисъл ние да правим някакви много специални жестове към този човек, каза Паси. Според него на международния терен Русия играе по правилата на ръгбито, а ние - на балета. 

С Русия трябва да се говори с голямо уважение, но в пълно бойно снаряжение. Да нападаш Русия е лудост, но да не се браниш от Русия е още по-голяма лудост, допълни Соломон Паси. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

29.03 2018 в 12:43

Тия ритуали не изглеждат здравословни. Той и Борис третия ритуално обяви война на англо-американците, ама те не разбраха, че било само проформа и изринаха София.