Патриотите предлагат лотарийни билети да не се продават навсякъде

ОFFNews 04 май 2018 в 16:46 8147 1

Готов е проектът за промени в Закона за хазарта, който да ограничи рекламата на лотарийни билети и игри, обещан от вицепремиера Валери Симеонов.

Депутати от "Обединените патриоти" коментираха пред OFFNews, че остават дребни детайли за изчистване и се надяват той да бъде внесен в деловодството на Народното събрание до края на другата седмица.

Текстовете на проекта, подобно на тези на "Демократична България", предвиждат лотарийни билети да не се продават навсякъде, а само в лицензирани пунктове, казина и игрални зали

Промените, изготвени от НФСБ, предвиждат изменения не само в Закона за хазарта, но и в този за радиото и телевизията. В момента разпоредбите на Закона за радиото и телевизията не важат за игрите на късмета, в които се залагат пари, включително лотария, наддаване и други форми на хазарт, както и онлайн игри и програми за търсене, но не и предавания, изцяло посветени на хазартни игри или игри на късмета. "Обединените патриоти" обаче предвиждат тази норма да отпадне. 

Валери Симеонов вече публично обяви, че законопроектът ще цели ограничаване на рекламата на лотарийните игри. Тогава той обясни, че рекламата няма да се забрани напълно, а ще се ограничи. Идеята е да се забрани да се обявяват победителите от такъв тип игри. В закона ще остане възможност да се обявят наименованията на игрите, търговската марка и тегленето на тиражите.

Вчера вицепремиерът Валери Симеонов призна във Фейсбук, че се е срещал с бизнесмена Васил Божков, който участва в собствеността на една от двете големи частни лотарии у нас, но името му беше свързвано и с другата. Председателят на НФСБ разказва, че Божков си тръгнал разочарован след срещата. 

Ето какво написа Валери Симеонов в социалната мрежа:

"Не правя срещи на тъмно, в заведения, кафета, офиси и мазета. Приех г-н Божков в Министерски съвет, беше официално записан на входа, поинтересува се дали може написаните от мен текстове за забрана на рекламата на хазарт да се променят и си тръгна разочарован."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови