Патриотите зоват ГЕРБ да оттегли Истанбулската конвенция

OFFNews 18 януари 2018 в 11:37 7130 2

Категорично сме против Истанбулската конвенция и няма да гласуваме "за" - това каза днес на брифинг в Народното събрание председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

„Появиха се спекулации в някои медии относно позицията ни по този въпрос. Обръщам се към медиите да не спекулират по темата, да не изваждат заглавия, които са лъжливи новини. Призоваваме някои медии да променят заглавията си, защото са фалшиви и неверни“, заяви Волен Сидеров, като може би е имал предвид изказването на колегата му Борис Ячев, който заяви, че при превода и ако той е приемлив, може Патриотите да гласуват "за". 

„ОП са против Конвенцията, не става дума за преводи, официалните езици са английски и френски. Няма значение как ще бъде преведен на български някой термин.Като понятия Конвенцията вкарва неприемливи за нас обяснения за пола. Това отваря врата за налагане по-нататък на понятията „трети пол“ и междуполови бракове. Нещо, което категорично отхвърляме и няма да приемем никога“, каза още Волен Сидеров.

Той отправи призив към ГЕРБ да изтегли Истанбулската конвенция, да не я вкарва в парламента за ратификация поради редица несъответствия и нарушения при подписването й.

„Нашият съвет към основната управляваща партия ГЕРБ е да изтегли тази конвенция и да не занимава повече НС с нея. Имаме много по-важни и засягащи интереса и живота на българите въпроси. Призивът ни е отправен с добронамереност, не е с някакво озлобление или с деконструктивна цел, а напротив. Искаме да помогнем на ГЕРБ да осъзнаят, че това не е належащо в момента. Може би някои лобира, има лобистки кръгове, които искат да мине Конвенцията. По-разумното е да я отхвърлят, засега да не влиза“, смята Сидеров

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

18.01 2018 в 13:24

А Ячев днес на работа ли е?
Щото вчера ВСИЧКИ медии публикуваха това (най-вече в последния абзац):

https://offnews.bg/politika/patriotite-za-vota-na-nedoverie-motivite-sa-smehotvorni-673074.html

"Фейкът" е някъде другаде, Сидеров!

10571

1

Hissarion

18.01 2018 в 12:30

Патреодите зоват мутрогербите и да унищожат българската природа.