Пеевски: Да помислим за безплатни детски градини

OFFNews
30 май 2019 в 10:21 | 3410 |2

Мислим да внесем законопроект за сваляне на ДДС на хляба на 5%, за лекарствата, да помислим и за безплатни детски градини и за книгите.

Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски в парламента пред журналисти. Днес е едва третото му посещение в Народното събрание по време на този мандат. Той обаче отказа да коментира повече.

"Колегите ще ви разкажат и ще се видим скоро. Ще търсим подкрепа от всички", допълни Пеевски, докато напускаше сградата на Народното събрание малко след началото на днешното пленарно заседание. 

Зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев разясни, че става въпрос за комплект законодателни инициативи, които групата подготвя, за промяна в ДДС на хляба, лекарствата, книгите и за строителство на безплатни детски градини. Той обаче наблегна, че не става въпрос за популистки ход, а за обмислен такъв.

"Ще проведем обаче срещи с хлябопроизводителите, зърнопроизводителите, ще проведем срещи с бранша, с фармациите, защото не е еднозначно - не искаме да бъдем популисти", коментира Цонев.

Той допълни, че от партията искат да са напълно сигурни, че това е разумен ход на действие преди да го предприемат, за да не доведе до обратния ефект. Цонев още акцентира върху предложението за строителство детските градини с големи ресурси от бюджета.

"За да може майките да се реализират и да работят - огромен проблем в цялата страна, не само в София", допълни той.

Той още заяви, че в бъдеще от партията предвиждат следващ пакет, който да спомогне за увеличаването на бизнеса в държавата и "скъсяване пътя на инвестицията". 

На въпрос дали това е подготовка за изборите, Цонев отговори: 

"Няма отношение към изборите - никой веднага след изборите не прави това. Нарочно го правим веднага след изборите, за да видите, че не е популистко", допълни той.

Препоръчани материали
geko

Рейтинг : 4296

30.05 2019 в 15:40 2
+ 0
- 0
Този много се е уплашил....
kokoten

Рейтинг : 8011

30.05 2019 в 12:57 1
+ 2
- 0
Свиньо,дай малко пари от тези дето открадна и ще има за детски градини....