Пенчо Милков: Цялото правителство е октопод в схема, като 'Ало, Банов съм'

OFFNews 02 февруари 2019 в 08:27 2235 0

Цялото правителство е в схема, като случая „Ало, Банов съм”. Това е октопод", каза народният представител от ПГ на „БСП за България” Пенчо Милков пред БНТ. 

С подаването на една оставка, ситуацията е като изгърмяване на бушон, но октоподът във властта продължава да си работи по същия начин. Нашата работа като политици е да не замълчим, когато получим сигнал, да го предоставим на съдебната система, а тя да издаде присъдата”, каза народният представител от левицата.

„В БСП получаваме много сигнали за нередности в държавата. Един човек беше пътувал от Дряново да ми даде такъв. Това е вече ежедневие за хората. Министър Банов не се отрича от думите си в записа, уточни Милков. Народният представител поясни, че аудиозаписът е дълъг 17 минути и на три пъти Банов казва пред различни хора едно и също.

„Кой вече ще приеме да е свидетел в тази държава, след като на този от „Суджукгейт”, му запалиха колите, на свидетеля за Ценко Чоков му запалиха фермата, свидетелката за „Агенция за българите в чужбина” я направиха на нищо. За този човек, спряган от управляващите за информатор по случая Банов, чухме какви ли не неща - за сексуалния му живот, къде е работил и пр. Кой би казал тогава истината в България, при това положение?”, попита Милков.

„Отвлича се вниманието с въпроса кой е направил записа, а не какво има на самия запис. Това е защитната теза на Банов и неговите апологети”, каза още Пенчо Милков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови