Пенсиите ще бъдат увеличени на два пъти

Цветанов: Пенсиите - толкова, колкото може да си позволи България

OFFNews 12 април 2017 в 08:17 9612 6

"Най-вероятно пенсиите ще се увеличат два пъти до края на годината" - каза Делян Добрев от ГЕРБ пред БНТ.

По думите му с колко и откога ще скочат пенсиите ще стане ясно утре, когато се очаква краят на преговорите между ГЕРБ и Обединените патриоти. 

„Решенията, които взимаме, са на база какво може да си позволи България. Трябва да мислим за страната си, за председателството на ЕС и за 4-годишния управленски мандат.

Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод колко ще стане минималната пенсия у нас. Вчера ГЕРБ и Обединени патриоти - двете партии, които преговарят за създаване на правителство, се разбраха за пенсиите. Това беше точката, която най-спъваше коалицията, тъй като патриотите искат минималната пенсия да стане 300 лева, а ГЕРБ смятат, че това е трудно постижимо. 

По информация на OFFNews двете партии са се разбрали минималната пенсия да стане 200 лева от 1 юли. 

Цветанов днес отказа да каже с колко ще се повиши пенсията, но обясни, че размерът й ще е според бюджета на страната. 

Валери Симеонов от Обединени патриоти добави, че до края на седмицата коалицията за управление на страната ще излезе с програмата си. "Там са записани всички цифри. Важното е, че стигнахме до общо решение с ГЕРБ, макар и много трудно. Новото управление не започва с пазарлъци за министерски кресла”, заяви Симеонов. Той също отказа да уточни какво ще бъде увеличението на минималните пенсии. 

И двамата бяха категорични, че не са договаряли за разпределяне на министерските кресла.

„Този път е възможно да има наши представители в бъдещия кабинет”, добави Валери Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

4

Nik68

12.04 2017 в 10:24

И да насочат основно там усилията в образование и здравеопазване. Не в популистки теми като пенсиите и санирането. Сладичко им е да се финансира всякакъв вид строиителство - защото необятни са полята на възможностите за лапкане там. Под бетона и асфалта трудно се доказва какво точно и колко има. Въпреки, че толкова през пръсти се порави, че лъсва след година две в дефекти. Патриотите си дъвчат пенциите и турците, Герб ще продължавали да строят и да бъдат предвидими. Сега са си намерили нови репери - председателството на ЕС. Това значи ли че за да не се изложим пред съседите - трябва да крием домашното насилие. /образно казано/

16008

3

Nik68

12.04 2017 в 10:20

Не мисля че минималната пенсиия трябва да бъде основа на разговора за бъдещото правителство. Първо не минималната, а изобщо пенсиите са огромен проблем. А нима е висока средната пенсия за страната. А какви са пенсиите за инвалиди, за сираци и пр. Казват бедна страна сме. Когато става дума за пенсии. Иска ми се да се сещат депутатите , че сме най-бедната странав Европа, когато си обсъждат заплатите, колите с които ще се возят и режийните. Ще ми се да се сещаправителството, че сме най-бедната цтрана в Европа, когато договаря каквито и да било разходи за администрация. Да се сеща,ч е сме най-бедната нация - защото сме зле управлявани, защото имаме сбъркана икономика, защото имаме лошо образование и здравеопазване.

16193

1

SC

12.04 2017 в 09:23

На политически език „най-вероятно“ = „няма да стане, освен ако не ни принудите“.