Перник минава на нощен режим на водата, Борисов инспектира тръбата (видео)

Пийте по ракия с екоминистъра, вместо да ходите по съдилища в тоя коронавирус, посъветва премиерът

OFFNews 23 март 2020 в 15:40 10002 1

Премиерът Бойко Борисов инспектира водопровода от София към Перник заедно с кмета на града Станислав Владимиров. Режимът на водата в Перник вече ще е само през нощта, а от 6 сутрин до 22 часа вечер ще има вода, каза градоначалникът. 

На практика, тази тръба напролет ще ти стане резервна, отбеляза Борисов. Да, винаги може да се ползва, не е нормално между два големи града да няма връзка, отговори Владимиров. 

Бързо го направиха, то не може да се нарисува. Ама и министърът на околната среда беше експедитивен. Седнете на по една ракия, за дезинфекция, вместо да ходите по съдилища в тоя коронавирус, предложи Борисов на кмета, който се закани да съди екоминистъра Емил Димитров-Ревизоро.  

Надявам се да е разбрал, че ВиК е държавна, не общинска, отговори кметът. 

Утре като се решите за цената на водата и да тръгва, заяви премиерът и пусна чешма на новия водопровод. Нека тече, всички да видят, заяви Борисов. По-добре да я спрем, да не се хаби, врътна кранчето кметът на Перник. 

Още днес КЕВР ще определи цена, за да е законно всичко, каза министърът на икономиката Емил Караниколов. По-рано на извънредно заседание правителството пък разреши на Софийска вода да подава вода към Перник. Решението се наложи заради неизплатени дългове на ВиК-Перник. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови