Пламен Георгиев с голямата тераса ходи на училище за дипломати

OFFNews
20 септември 2019 в 17:33 | 8019 |3

Бъдещият ни консул във Валенсия и бивш шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев се обучава по индивидуален план за новото си професионално амплоа, научи OFFNews от МВнР. От ведомството на Екатерина Захариева уточниха, че това е нормална практика за всички диломати, преди да поемат задгранична мисия. Георгиев посещава различни дирекции във Външно, за да трупа знания за държавата, в която отива, Испания.

В момента тече съгласувателната процедура с кралството покрай номинацията на бившия шеф на КПКОНПИ. Засега има само предварително одобрение за назначението му от испанска страна, окончателното се чака, допълват от МВнР.

На назначението му за генерален консул във Валенсия остро се противопоставиха от Дипломатическото дружество с мотива, че е некомпетентен и компрометира мисиите ни зад граница. От БДД посочиха още, че с назначението на Гергиев правителството за пореден път нарушава Закона за дипломатическата служба, тъй като т. нар. „политически” или „външни” назначения за службата не могат да надхвърлят 20% и се изисква човекът да е изявена личност с безспорен авторитет у нас.

Недоволни от новото назначение бяха и българите, живеещи във Валенсия, защото се съмняват, че ще ги защитава адекватно.

Междувременно ВСС отговори на запитване на „Сега“, че Пламен Георгиев още не е подал молба да бъде освободен от длъжността „прокурор“. В момента няма необходимост да се избързва с оставката, защото още се чака одобрението на Испания, а мандатът на Георгиев започвал да тече от момента, в който стъпи на испанска територия, уточниха от Външно.

Пламен Георгиев се прочу покрай впечатляващия си апартамент и барбекюто на огромната тераса. Районните инспектори на „Слатина“ обявиха, че навесите на терасата са незаконни, но досега те не са съборени.

Препоръчани материали
трафоПОСТ

Рейтинг : 7841

20.09 2019 в 21:26 3
+ 0
- 0
Къде точно се обучава, щото ето какво са казали от дипломатическото дружество за него:

https://offnews.bg/obshtestvo/diplomaticheskoto-druzhestvo-plamen-georgiev-e-neuk-i-nekompetenten-710166.html
Georgi Gracata

Рейтинг : 1910

20.09 2019 в 19:38 2
+ 2
- 0
Бай Ганьо в операта!
случайно прочетох

Рейтинг : 11009

20.09 2019 в 17:48 1
+ 3
- 0
Е, и?
Като няма морал, какво значение има?