Пламен Нунев ще замести Цветанов като председател на Комисията по вътрешна сигурност

Даниела Дариткова официално встъпи в ролята си на председател на групата на ГЕРБ в парламента

OFFNews 29 март 2019 в 13:00 2879 0

Депутатът на ГЕРБ Пламен Нунев ще оглави парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред на мястото на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Днес бе приета оставката на Цветанов като народен представител, като по този начин се оттегли и от поста си на председател на ПГ на ГЕРБ, както и председател на вътрешната комисия. Оставката на Цветанов е следствие на скандала с апартаментите, придобити от кадри на ГЕРБ на цени под пазарните.

Към момента Нунев е член на вътрешната комисия  и заместник-председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения. 

Нунев е експерт по сигурност и член на Изпълнителната комисия на партията. Избран е от ГЕРБ в 19-и многомандатен избирателен район - Русе и е областен координатор на ПП ГЕРБ - Русе. Народен представител от 41-то, 42-ро и 44-то Народно събрание. 

Д-р Даниела Дариткова вече официално встъпи в ролята си на председател на ПГ на ГЕРБ на мястото на Цветанов, съобщи зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов по време на пленарното заседание по-рано днес. Той обяви, че писмото е постъпило до председателя на парламента Цвета Караянчева. 

Дариткова също е член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Тя е депутат в 41-вото, 42-рото, 43-тото и 44-тото Народно събрание, избрана от 22-ри Многомандатен избирателен район - Смолян. Към момента Дариткова е председател е на парламентарната комисия по здравни въпроси и е член на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите в парламента, както и на групите за приятелство на България с Казахстан, Израел, Латвия, Литва, Холандия, Чили, Гърция, Русия, Словакия и Узбекистан.

Депутатското място на Цветанов пи трябвало да бъде заето от 27-годишния състезател по мотокрос Георги Недев, който е бил избран с феномена 11/11. Той е общински съветник във Велико Търново и е завършил завършил педагогика на обучението по физкултура и магистратура по публична администрация във Великотърновския университет. Недев обаче коментира, че още не е сигурен дали би искал да поеме поста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови